P3 incheie un nou parteneriat cu Carrefour pentru un complex logistic de peste 81.000 m2

0
824

La scurt timp dupa ce a lansat stirea ca va demara prima constructie speculativa de 28.000 m2 in parcul P3 Bucharest din Romania, investitorul specializat, dezvoltatorul si managerul de proprietati pan-europene de logistica P3 anunta deja pre-inchirierea cladirii, ca parte a unei tranzactii mai ample, care prevede stabilirea unui hub logistic cu o suprafata totala de 81.000 m2 pentru Carrefour, cel mai mare retailer din Europa.

Noul complex Carrefour va include un depozit existent si un spatiu Build-to-Suit (BTS) frigorific, de 15.000 m2 . Este prima constructie de tip Build-to-Suit demarata de P3 in Romania, de la achizitia P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din tara, la inceputul acestui an. Noile cladiri vor mari portofoliul total al P3 in Romania, portofoliu care cuprinde deja opt depozite, la circa 270.000 m2.

Ian Worboys, CEO-ul P3, declara: „Este unul dintre cele mai mari contracte incheiate anul acesta de P3 pe piata logistica din Europa Centrala si de Est. Faptul ca o companie de calitatea si dimensiunea Carrefour a devenit clientul nostru, intr-un proiect de o asemenea amploare, este o mare realizare pentru P3. Romania creste rapid ca piata, iar ambitiile noastre sunt foarte mari aici. Dupa ce am achizitionat P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din tara, la inceputul acestui an, suntem foarte entuziasmati sa facem un nou pas cu primul nostru proiect Build-to-Suit. Aceasta tranzactie certifica numeroasele calitati ale parcului, inclusiv locatia si facilitatile lui, dar si capacitatea P3 de a livra cladiri concepute dupa nevoile clientilor, rapid si eficient din punct de vedere al costurilor. Carrefour este unul dintre clientii nostri in Franta si suntem incantati sa colaboram cu ei si in Romania”.

Constructia primei cladiri a inceput in octombrie 2015, spatiile logistice urmand a fi predate in mai multe etape, intre aprilie si octombrie 2016.

Anca Damour, Director of Property & Corporate Affairs al Carrefour, precizeaza: „Odata cu succesul business-ului nostru multivalent a venit si nevoia de a ne extinde depozitele in nord-vestul Bucurestiului. De aceea, ne-am propus sa dublam spatiul pe care-l ocupam prin constructia de noi cladiri Build-to-Suit, realizate dupa cele mai inalte standarde de mediu, pentru a ne adapta nevoilor noastre din prezent si din viitor”.

„Din cauza unor cerinte extrem de specifice si a unui interval de timp foarte strans, proiectul a devenit foarte complex, de aceea as vrea sa le multumesc tuturor colegilor implicati in el, inclusiv avocatilor de la Tuca Zbarcea & Asociatii, consultantilor CBRE si partenerilor de la P3 pentru munca imensa depusa in incheierea acestui contract. Am ales sa lucram cu P3 datorita expertizei lor in domeniul logistic, capacitatii dovedite de a raspunde asteptarilor noastre si abilitatii lor de a lucra pe un spatiu ocupat deja de alti clienti, permitand tuturor operatiunilor sa continue in timpul constructiei”, adauga Anca Damour.

Cladirile vor fi construite de P3 dupa cele mai noi standarde, menite sa respecte criteriile stricte de mediu impuse la nivel european si sa eficientizeze costurile operationale. Compania lucreaza indeaproape cu echipa Carrefour si exploreaza diverse solutii tehnologice moderne pentru a atinge aceste obiective, inclusiv iluminare cu LED, management-ul alimentarii cu apa, placare eficienta energetic (etansare in depozitul frigorific) si un sistem complet de management al cladirilor. Noul spatiu va fi proiectat, totodata, pentru a se adapta nevoilor in schimbare ale Carrefour, prin capacitatea de a fi extins.

Pozitionat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, langa Bucuresti, parcul P3 Bucharest este ocupat in totalitate, in prezent. in plus, dispune de teren care permite dezvoltarea a 114.000 m2 de spatii suplimentare, cu unitati incepand de la 4.000 m2 si pana la 40.000 m2..

P3 Bucharest are acces direct si rapid la autostrada A1. Parcul se afla in imediata apropiere a soselei de centura a orasului, care permite accesul facil catre cele sase sectoare ale Bucurestiului, catre Aeroportul International Henri Coanda, situat la 22 km distanta, si catre autostrada A2.

Grupul Carrefour este cel mai mare retailer din Europa si al patrulea la nivel mondial. Are mai mult de 380.000 de angajati in intreaga lume. Cu peste 10.800 de magazine in 34 de tari, a generat o cifra de afaceri de 100,5 miliarde de euro in 2014. in Romania, Carrefour numara 185 de magazine (28 de hipermarket-uri, 103 supermarket-uri, 53 de magazine de proximitate si un magazin de comert online), o cifra de afaceri de 1,01 miliarde de euro (2014) si 10.000 de angajati. Carrefour Romania este al doilea cel mai mare retailer din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here