Tendintele pietei de inchirieri spatii birouri in Bucuresti in anul 2014

0
770
inchirieri spatii birouri in Bucuresti

Cererea de inchirieri de spatii de birouri a cunoscut o usoara crestere, fapt ce reflecta o revigorare a a acestui segment in anul 2014. Specialistii Regatta Imobiliare remarca noi cerinte exprimate de companii care au tendinta de a-si dori spatii tot mai mari pentru desfasurarea activitatii.

 

Evolutia pietei de inchirieri spatii birouri in Bucuresti vazuta de agentia Regatta Imobiliare

 

Specialistii Regatta pun aceasta crestere a cerereii pe seama scaderii cu 10-15% fata de anul 2013 a preturilor de inchiriere pentru spatiile de birouri din Bucuresti, cat si pe dezvoltarea unor companii din anumite domenii. Daca o buna parte din piata de inchirieri de spatii de birouri din Bucuresti in 2013 era reprezentata de relocari de la spatii mari catre spatii mai reduse, in acest an tendinta s-a schimbat, companiile avand mai degraba intentia de a-si extinde activitatea.

 

Companiile de IT inchiriaza tot mai multe spatii de birouri in Bucuresti

 

Industriile care tin de IT, de domeniul medical si call center sunt cele care au cel mai rapid ritm de crestere, dezvoltarea companiilor impunand spatii mai extinse pentru desfasurarea activitatii.

In timp ce IMM-urile se indreapta spre inchirierea de spatii de birouri cu o suprafata cuprinsa 500 si 1500mp, corporatiile sunt interesate de spatii mai generoase, ce depasesc 1.500 mp.

In ceea ce priveste locatia, IMM-urile aleg cu precadere zonele cuprinse intre Piata Unirii si Piata Victoriei, in timp ce corporatiile prefera zona de nord a Capitalei, unde in ultimii ani s-a format un nou pol de business. In ceea ce priveste companiile din industria de IT specialistii companiei Regatta remarca tendinta de mutare catre zona de Centru-Vest, in proximitatea Universitatii Politehnice.

Un alt aspect important al alegerii locatiei pentru inchirierea unui spatiu de birouri in Bucuresti este apropierea de statiile de metrou si de mijloacele de transport in comun.

De asemenea, compartimentarea Open Space este ceruta de mare parte din companiile interesate de inchirierea unui spatiu, aceasta oferind companiilor o mai buna flexibilitate in organizarea spatiului.

In concluzie, cererea in crestere pentru ofertele de spatii de birouri de inchiriat, precum si tendintele companiilor de a-si extinde activitatea, si implicit, de a cauta spatii mai generoase, reprezinta o veste buna pentru piata imobiliara, dar si pentru mediul de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here