CCIB a organizat pavilionul romanesc din cadrul Expozitiei internationale de bunuri de larg consum de la Ningbo (R. P. Chineza)

0
775

La solicitarea Guvernului Romaniei, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a organizat pavilionul romanesc din cadrul Expozitiei internationale de bunuri de larg consum de la Ningbo, eveniment inaugurat in prezenta ministrilor economiei si comertului din cele 16 tari central si est-europene, sau a reprezentantilor acestora si a ministrului comertului din R. P. Chineza.

Manifestarea a constituit o excelenta oportunitate de promovare a ofertei tarilor CEE si a dublat conferinta ministrilor de resort, ce s-a desfasurat in perioada 8-11 iunie a.c. in R. P. Chineza. Aceste doua evenimente au avut loc ca urmare a Summit-ului 16+1 organizat la Bucuresti cu prilejul vizitei premierului chinez, Li Keqiang.

Pavilionul romanesc de la Ningbo, cu o suprafata de 200 mp, a fost cel mai mare din cadrul expozitiei si a constituit o premiera, fiind primul pavilion national organizat de o camera de comert romaneasca la o manifestare internationala, exclusiv din fonduri private.

Cu acest prilej, CCIB a organizat si o misiune economica, delegatia romana, condusa de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene, reunind reprezentanti din domenii de activitate diverse, precum: industria lemnului, produse electronice si electrocasnice, energie, constructii, instalatii, produse din carne, dulciuri, bauturi naturale din fructe de padure, arome alimentare, ape minerale, bauturi racoritoare si alcoolice, vinuri, miere, ciocolata, cereale bio, medicamente, produse textile de inspiratie populara, consultanta si management de proiect, servicii integrate de inginerie.

„Interesul membrilor delegatiei noastre se indreapta catre o mai buna cunoastere a pietei chineze, catre export-import si, foarte important, catre identificarea de noi oportunitati de afaceri si de cooperare in proiecte. Deschiderea pentru colaborare manifestata de comunitatile de afaceri din Romania si R. P. Chineza, complementaritatea anumitor domenii ale celor doua economii si vointa politica manifestata la Bucuresti si Beijing sunt trei motive puternice care ma determina sa fiu optimist in ceea ce priveste evolutia viitoare a relatiilor noastre economice si de cooperare”, a subliniat presedintele CCIB, in cadrul simpozionului „China Ningbo – Firme din Europa Centrala si de Est”, eveniment dedicat Romaniei si Poloniei, care a inclus si un program de intalniri B2B.

Pe tot parcursul misiunii, Camera bucuresteana, prin reprezentanta sa de la Beijing, dar si cu sprijinul partenerilor sai de pe piata chineza, a organizat serii suplimentare de intalniri bilaterale pentru companiile romanesti care au facut deplasarea la Ningbo. De asemenea, delegatia romana a avut o intrevedere cu viceprimarul orasului Ningbo, oras cu o populatie de 5 mil. locuitori.

Conducerea CCIB a participat la conferinta internationala cu tema „Noi oportunitati, o noua viziune”, eveniment ce a reunit oficiali din cadrul camerelor de comert din tarile est-europene si ai Consiliului Chinez pentru Promovarea Comertului International Ningbo (CCPIT Ningbo), organizatorul evenimentului. in cadrul acestei manifestari, presedintele CCIB a semnat, alaturi de omologii sai, declaratia comuna de colaborare a camerelor de comert din tarile CEE, precum si un acord de colaborare intre Camera bucuresteana si CCPIT Ningbo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here