Taxarea inversa va avea efecte de cateva miliarde de euro in sectorul alimentar

0
613
alimente

alimenteTaxarea inversa, una dintre masurile de reducere a evaziunii fiscale, va avea efecte de cateva miliarde de euro in sectorul agro-alimentar, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii. El a adaugat ca principalul domeniu agro-alimentar supus evaziunii fiscale este cel al exporturilor.

 

Potrivit lui Radulescu, cei care au facut exporturi in 2008-2009 au constatat ca TVA platita de ei nu a ajuns la Ministerul Finantelor.

„Era o problema cu TVA, care nu ajungea la bugetul de stat in multe cazuri, iar statul n-o mai putea returna unuia care era corect. Exista firme-fantoma care ocoleau TVA”, a spus Radulescu.

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat saptamana trecuta, dupa o intalnire cu reprezentantii sindicatelor din agricultura, ca institutia pe care o conduce a pregatit un pachet legislativ prin care sa combata frauda fiscala din agricultura.

Prin taxarea inversa in industria alimentara, TVA se va incasa in magazine si nu pe parcursul ciclului de fabricatie a produselor. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here