Fondul de Garantare a primit 2.400 de cereri pentru "Prima Casa"

0
956
casute

casuteFondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a primit pana in prezent 2.400 de cereri de garantare a creditelor pentru achizitia de locuinte prin a doua varianta a programului „Prima Casa”, in valoare de 88 milioane de euro, din care 2.000 au fost aprobate.

 

„Prima Casa pentru achizitia de locuinte deja construite merge bine. Celalalt pilon pentru constructia de locuinte nu a putut fi aplicat inca pentru ca trebuie modificate normele de aplicare si softul. Probabil ca intr-o saptamana sau zece zile va porni si aceasta componenta”, a declarat, marti, Aurel saramet, presedintele FNGCIMM, la seminarul „MEDIAFAX talks about SMEs”.

El a aratat ca ritmul de solutionare a cererilor este de 100-110 de dosare pe zi.

Bugetul alocat in acest an pentru sustinerea achizitiei primei locuinte este de 700 de milioane de euro, fata de fondurile de un miliard de euro alocate in 2009, an in care a fost lansat acest program.

FNGCIMM a fost mandatat de stat pentru implementarea programului „Prima Casa”.

In acest an, programul a fost modificat, astfel ca Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM va garanta creditul pentru cumpararea unei locuinte prin „Prima Casa” in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

Creditele prin „Prima Casa” au o rata a dobanzii EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here