STRAUSS Coffee B.V. achizitioneaza AMIGO

0
799

Marca de cafea AMIGO urmeaza a intra in portofoliul companiei STRAUSS Coffee. Achizitia marcii de cafea AMIGO de catre STRAUSS Coffee pentru 20 de milioane de dolari a fost aprobata de Consiliul Concurentei, compania urmand a-si consolida astfel pozitia competitiva pe piata romaneasca de cafea.

Marca AMIGO este binecunoscuta pe piata din Romania inca din 1982, in timp ajungand sa fie comercializata si in alte tari din zona.

AMIGO a fost evaluata la o cifra neta de afaceri de aproximativ 12.5 millioane USD in 2012, iar cota sa de piata, in volum, este estimata la aproximativ 1,8% din piata de cafea din Romania.

Marius Melesteu, General Manager STRAUSS Europa Centrala si de Sud: „Suntem incantati de definitivarea achizitiei marcii AMIGO, atat de cunoscuta romanilor inca din anii ‘80. Tranzactia este benefica atat pentru compania STRAUSS, cat si pentru intreaga piata a cafelei: noua ne va consolida pozitia competitiva pe segmentul de cafea solubila, iar pietei ii va aduce o revigorare binevenita.”

STRAUSS Coffee va plati 20 millione USD pentru achizitia marcilor, a domeniilor si a drepturilor exclusive de a folosi formula AMIGO in Romania si Bulgaria. Astfel, STRAUSS Coffee va deveni proprietarul unic al brand-ului in aceste tari. STRAUSS Coffee BV are ca actionari Grupul STRAUSS (74.9%) si TPG Capital (25.1%).

STRAUSS Coffee este prezent pe piata din Romania din 1994 si este cunoscut mai ales prin marca „Doncafé” (in 2012, cota de piata, in volum, a fost estimata la aproximatv 22% din piata de cafea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here