Starea prim-solistei Amelia Antoniu, usor ameliorata

0
421
spital-urgenta

spital-urgentaStarea prim-solistei Teatrului de Opera Amelia Antoniu este usor ameliorata, medicii vor incerca sa o detubeze, experimental, sambata dupa-amiaza, a doua pacienta este insa in continuare in stare foarte grava, a declarat agentiei MEDIAFAX purtatorul de cuvant al SUUB, medicul Bogdan Popescu.

„Medicii vor incerca sa o detubeze pe Amelia Antoniu, dar numai experimental, pentru a vedea daca poate respira fara ajutorul aparatelor. Starea ei este usor ameliorata, in prezent comunicand cu familia prin scris”, a spus purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), Bogdan Popescu.

Cea de a doua pacienta, Alice Roxana Preda, este insa in continuare intr-o stare foarte grava, avand afectate mai multe organe interne, a mai spus Bogdan Popescu.

Ambele paciente primesc antibiotice cu spectru larg de actiune. „Este vorba de patru antibiotice care le sunt administrate”, a adaugat Bogdan Popescu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta, Bogdan Popescu, familia Ameliei Antoniu a primit o oferta pentru continuarea tratamentului intr-o clinica din Viena.

Prim-solista Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” Amelia Antoniu (36 de ani) si Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), marti noapte, in stare foarte grava, cu probleme respiratorii, fiind internate in Sectia de Anestezie-Terapie Intensiva (ATI).

Alice Roxana Preda fost supusa, luni, unei interventii de serclaj la Spitalul CFR 2, la scurt timp dupa ce a fost operata prim-solista Amelia Antoniu. Dupa interventiile chirurgicale, cele doua femei au intrat in soc septic, astfel ca s-a decis transferarea lor la SUUB.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, l-a demis, vineri, pe directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tanase.

Ministerul Sanatatii (MS) a inceput o ancheta la Spitalul CFR 2, iar sectiile de ginecologie, neonatologie si blocul operator au fost inchise.

O echipa a Ministerului Sanatatii s-a deplasat, vineri dimineata, la Spitalul CFR 2 Bucuresti pentru evaluarea situatiei care a determinat intrarea in soc septic a celor doua femei.

Potrivit reprezentantilor MS, informatiile oferite de ancheta preliminara declansata de minister la Spitalul CFR 2 indica posibilitatea unei infectii nosocomiale, care va putea fi confirmata sau infirmata odata cu obtinerea rezultatelor finale ale analizelor de laborator. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here