Prim-solista Teatrului de Opereta, in coma din cauza unei infectii luate din spital

0
501
solista-opereta

solista-operetaAmelia Antoniu se internase pentru o banala cauterizare a unei rani pe col uterin. Artista a fost transferata la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Universitar de la Spitalul CFR 2 unde se pare ca a contractat o infectie intraspitaliceasca.

Amelia Antoniu, prim-solista a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” din Bucuresti, in varsta de 36 de ani, se afla in coma profunda dupa o banala operatie de cauterizare a unei rani pe colul uterin, efectuata la Spitalul CFR 2, potrivit Romania Libera.

„Fiica mea a plecat razand la spital. Voi purta acest razboi cu autoritatile medicale responsabile pana la capat, indiferent daca fiica mea va supravietui sau nu, pentru ca astfel de lucruri sa nu li se mai intample si altora. Astfel de tragedii nu trebuie musamalizate”, a spus mama tinerei, Paula Antoniu.

Artista a fost transferata la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Universitar de la Spitalul CF 2. Amelia Antoniu se internase pentru o banala cauterizare a unei rani pe col uterin, o interventie simpla in urma careia, in mod normal, ar fi trebuit sa se externeze foarte repede.

La Spitalul Universitar se mai afla internata o alta pacienta in coma, care a fost internata initial tot la spitalul CF2.

Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar, unde Amelia Antoniu a fost internata in coma dupa interventia suferita la Spitalul CF2, a declarat ca pacienta este intr-o stare foarte grava, dar ca medicii spitalului unde este internata nu se pot pronunta cu privinta la modalitatea in care Amelia Antoniu a contractat infectia care i-a cauzat starea.

„Pacienta a venit cu o infectie grava de la Spitalul CF2, in urma cu doua zile, la Spitalul Univeristar. in prezent, este internata la sectia de Terapia Intensiva. Se afla intr-o stare grava, este ajutata respirator si primeste medicatie multipla pentru toate problemele pe care le are. Medicii nostri fac tot ce se poate, o tratam din punct de vedere al capacitatii noastre la maximum”, a declarat, pentru REALITATEA.NET, purtatorul de cuvant al Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, dr. Bogdan Popescu.

in privinta rezultatelor, medicii colaboreaza si cu specialistii de la Institutul Matei Bals.

„Probele de sange sunt in lucru, colaboram si cu Institutul Matei Bals pentru a face analizele. Cauzele vor fi anuntate de o echipa a Ministerului Sanatatii, care va raspunde acestor intrebari. Din punctul nostru de vedere este vorba de o infectie foarte grava, iar noi incercam sa tratam cat mai bine pacientele in aceasta stare”, a declarat Bogdan Popescu.

Directorul Teatrului National de Opereta s-a declarat socat de veste

Razvan Dinca, directorul Teatrului National de Opereta, a declarat, tot la Realitatea TV, ca prim-solista teatrului era foarte bine in urma cu o saptamana, cand a avut un spectacol, si ca aceasta l-a anuntat ca se va interna pentru o interventie minora. ” Nu este primul caz, se mai afla alaturi de ea o doamna care are aceeasi problema de la acelasi spital. Mama Ameliei mi-a spus ca lucrurile s-au degradat in urma folosirii unor instrumente poate nesterilizate sau a unor substante care i-au facut rau”, a declarat Razvan Dinca.

„Fata asta era plina de viata. Avea roluri principale in aproape toate spectacolele noastre. Canta, dansa, facea flick-flackuri.Vineri a venit la mine si mi-a cerut doua zile libere pentru a merge la spital sa-si faca o mica cauterizare. I-am spus: „Bine, dar sa te intorci repede, ca saptamana viitoare ai programate spectacole.” Mi se pare halucinant ce i s-a intamplat. Sa te duci la spital pentru o interventie banala si sa nu mai iesi din cauza unui virus intraspitalicesc. Vom sesiza si noi OPC-ul si sa vedem ce altceva mai putem face.”

 Surse din spital citate de Romania Libera spun ca acesta nu este primul caz. „Cu ceva timp in urma au fost inca sase astfel de cazuri care, din fericire, nu au fost mortale. si o alta femeie, operata a doua zi dupa Amelia Antoniu se afla la fel, in coma. Amelia Antoniu a suferit ceea ce se numeste un soc toxico-septic”, a explicat unul din medicii Spitalului CF 2 pentru Romania Libera. Desi amenintati de conducere cu desfacerea contractului de munca, doi medici de la sectia de Ginecologie, unde s-a operat solista Teatrului National de Opereta, au facut un memoriu la Ministerul Sanatatii.

Ancheta la spitalul unde a intrat in coma prim-solista Operetei: Blocul operator a fost inchis

Blocul operator de la sectia de Ginecologie a spitalului CF 2 a fost inchis, dupa ce doua paciente care au fost operate la aceasta unitate sanitara au fost transferate in coma la Spitalul Univeristar. Una dintre paciente este Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, in varsta de doar 36 de ani.

Ministerul Sanatatii (MS) a inceput o ancheta la Spitalul CF 2, iar blocul operator al sectiei de ginecologie a fost inchis, dupa ce prim-solista Operetei, Amelia Antoniu, si o alta femeie supuse unor interventii chirurgicale minore la aceasta unitate au fost duse in stare foarte grava la Spitalul Universitar.
„Ancheta a fost declansata joi noaptea in comun de Ministerul Sanatatii si spital. Asteptam raportul anchetei pentru a vedea daca de la noi a pornit problema sau este de alta natura. Sectiile nu au fost inchise, a fost inchis doar blocul operator de la ginecologie”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului CF 2, Cristian Codreanu.

Pana la sosirea rezultatelor, la spitalul CF 2 nu se mai fac operatii.

Medicii de la Spitalul Universitar tin legatura cu Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals” unde au fost trimise o serie de probe pentru stabilirea tipului de infectie care a cauzat intrarea in coma a celor doua paciente transferate de la CF 2 la Spitalul Universitar, a mai spus Codreanu.

„Cele doua paciente, in varsta de 35, respectiv 36 de ani, au fost transferate in noaptea de marti spre miercuri de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar in stare foarte grava, fiind internate de la bun inceput la sectia de Terapie Intensiva, unde se afla si acum. Colegii nostri fac tot posibilul din punct de vedere medical, cele doua paciente sunt asistate respirator, primesc medicatie complexa pentru infectie, iar prognosticul este rezervat”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar din Capitala, dr. Bogdan Popescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here