Romania, bilant de doua medalii de aur la CE de judo de la Viena

0
448
judo

judoDelegatia Romaniei si-a incheiat, sambata, participarea la Campionatul European de judo de la Viena, cu un bilant de doua medalii de aur la feminin, in timp ce in competitia masculina cea mai buna performanta a fost clasarea pe un loc cinci.

Alina Dumitru (cat. 48 kilograme) si Corina Caprioriu (57 kilograme) au salvat blazonul judo-ului romanesc la Campionatul European de la Viena. O a treia sportiva din lotul antrenat de Florin Bercean, Andreea Catuna, a fost eliminata din primul tur, la categoria 52 de kilograme.

La baieti lucrurile au fost departe de performantele fetelor. Doar Dan Fasie a reusit o clasare pe locul cinci, la categoria 66 de kilograme, in timp ce ceilalti patru reprezentanti ai Romaniei au iesit din competitie in primele tururi.

Costel Danculea (73 kg) a fost eliminat in primul tur, la fel ca si Marian Radu si Daniel Brata, ambii invinsi sambata in prima lupta, la categoriile 90 kilograme, respectiv minus 100 kilograme. La randul sau, Marian Halas a cedat si el in turul doi al categoriei 81 kilograme.

Premiile totale individuale la CE de la Viena sunt de 70.000 de euro, plus 14.000 de euro, care vor reveni antrenorilor cu sportivi medaliati si inca 6000 de euro sportivului sau sportivei, care va castiga cele mai multe meciuri prin ippon.

Primele trei echipe din clasamentul final vor fi recompensate cu cate 10.000 de euro (locul I), 5.000 de euro (locul II) si 3000 de euro (locul III).

Premiile individuale vor avea urmatorul cuantum: 2500 de euro (medalia de aur), 1500 de euro (medalia de argint) si doua premii a cate 500 de euro (medaliile de bronz). (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here