Stare de urgenta in sapte state americane: Cel putin 159 de morti in urma furtunilor violente

0
501
furtuna-fulger

furtuna-fulgerCel putin 159 de persoane au murit in urma furtunilor violente inregistrate in ultimele zile in Statele Unite, 128 de victime inregistrandu-se doar in statul Alabama, informeaza CNN. Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat miercuri ca a aprobat solicitarea

guvernatorului statului Alabama, Robert Bentley, de acordare a asistentei federale de urgenta.

„Desi inca nu vom sti amploarea daunelor timp de cateva zile, vom continua sa monitorizam aceste furtuni puternice si sa le acordam asistenta locuitorilor din Alabama si tuturor celor afectati de aceste furtuni”, a declarat Obama.

Starea de urgenta a fost declarata in Alabama, Arkansas, Kentucky, Mississippi – unde au murit 11 persoane, Missouri, Tennessee si Oklahoma. Guvernatorii acestor state au cerut Garzii Nationale sa participe la operatiunile de salvare.

Serviciul National de Meteorologie (NWS, National Weather Service) a publicat o alerta care avertizeaza asupra „riscului ridicat” de tornade, grindina, inundatii si trasnete in sudul Statelor Unite, de miercuri, de la ora 12.00 GMT (15.00, ora Romaniei) si pana joi, ora 2.00 GMT (5.00, ora Romaniei).

In total, intemperiile ar putea viza pana la 21 de state americane, de la Marile Lacuri pana la Golful Mexic si la coastele Atlanticului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here