Boc, intampinat in Mehedinti de zeci de localnici care i-au reprosat masurile de austeritate luate

0
737
talk-vorba

talk-vorbaPremierul Emil Boc care a inaugurat, joi, un pasaj peste calea ferata in localitatea Ciochiuta din judetul Mehedinti a fost intampinat de zeci de localnici nemultumiti, care i-au reprosat masurile de austeritate luate de Guvern. De asemenea, localnicii i-au reprosat premierului inchiderea spitalului din Strehaia.

Totodata, o femeie i-a spus lui Emil Boc ca, din cauza constructiei pasajului de la Ciochiuta, nu mai are acces in gospodarie si a cerut sa fie rezolvata aceasta problema.

Alte nemultumiri ale localnicilor au fost legate de faptul ca nu au fost primite despagubirile de catre proprietarii riverani pasajului.

La inaugurarea pasajului, alaturi de premierul Emil Boc au participat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, senatorul PDL de Mehedinti Mihai Stanisoara, deputatul PDL Doina Chircu si autoritati judetene.

Pasajul de la Ciochiuta face parte din DN 6 Bucuresti-Timisoara, situat pe ramura sudica a coridorului IV pan-european.

Pasajul peste calea ferata are o lungime de 421 de metri, iar constructia acestuia a inceput in urma cu 20 de ani. Initial, licitatia a fost castigata de firma Proodestiki (Grecia), dar aceasta a dat faliment, iar compania de drumuri a reziliat contractul anul trecut. Ulterior, compania SCT Timisoara a castigat licitatia, lucrarile au fost reluate, durata contractului fiind de 12 luni, iar obiectivul avand o garantie de 24 de luni.

Valoarea lucrarilor se ridica la 3,2 milioane de euro, din care 2,4 milioane au fost asigurate de UE prin masura ISTA, iar peste 802.000 de euro au fost contributia Guvernului Romaniei.

Emil Boc le-a cerut reprezentantilor Companiei Nationale de Drumuri Regionala Craiova sa rezolve problema cu exproprierile pana la 1 iulie.

De la pasajul Ciochiuta, premierul Emil Boc, ministrul Tranporturilor, Anca Boagiu, impreuna cu ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, au plecat la cel de-al doilea tronson al centurii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru verificarea lucrarilor. Tronsonul de patru kilometri ar urma sa fie dat in folosinta in cursul lunii mai. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here