Societatea civila solicita organizarea unei dezbateri publice pe marginea proiectului de lege privind retentia datelor personale la operatorii de comunicatii electronice

0
660

Cinci organizatii neguvernamentale solicita Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informatice organizarea unei intalniri pe marginea proiectulului de Lege privind retinerea datelor generate sau prelucrate  de furnizorii de servicii de comunicatii

electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii. Proiectul a fost afisat in vederea dezbaterii publice pe pagina de internet a institutiei la data de 23 iunie 2010. Conform legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, institutiile publice au obligatia sa organizeze astfel de intalniri in perioada dezabterii publice a actelor normative daca acestea sunt solicitate expres de organizatii legal constituite.

Solicitarea a fost initiata de  ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), Asociatia pentru Tehnologie si Internet (APTI), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) si Societatea de stiinte Juridice (SSJ).

Legea privind retentia datelor personale si de trafic reprezinta transpunerea in legislatia nationala a unei directive europene. Prima forma a legii a fost considerata neconstitutionala. Organizatiile semnatare considera ca aceasta a doua forma reia elementele neconstitutionale anterioare si mentine mecanismele care pot conduce la violarea dreptului la viata privata.

Persoana de contact: Maria-Nicoleta Andreescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here