Seminar de informare la Bacau pentru beneficiarii Axei 1 a POR – domeniul Poli de Dezvoltare Urbana

0
680

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului a organizat in data de 27 iulie 2011, la Bacau, Sesiunea de informare a beneficiarilor Axei Prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, Sub – domeniul „Poli de Dezvoltare Urbana”.

La eveniment au participat Razvan Murgeanu, Secretar de Stat MDRT, Gabriel Friptu, Director General AM POR, reprezentanti ai Agentiilor de Dezvoltare Regionala (ADR) din regiunile Nord – Est, Sud – Est, Sud Muntenia si Sud – Vest, si reprezentantii celor 6 Poli de Dezvoltare Urbana din regiunile mentionate, beneficiari ai Axei Prioritare 1 din  cadrul POR.

Sesiunea de informare sustinuta de MDRT la Bacau a avut ca scop prezentarea stadiului in care se afla Planurile Integrate de Dezvoltare Urbana (PIDU) depuse de Polii de Dezvoltare Urbana din regiunile Nord – Est, Sud – Est, Sud Muntenia si Sud – Vest. in cadrul evenimentului au fost facute analize si dezbateri punctuale asupra aspectelor problematice identificate de fiecare Pol de Dezvoltare in procesul de contractare sau implementare a proiectelor aferente PIDU.

Razvan Murgeanu, Secretar de Stat MDRT, a declarat: „in momentul de fata, referindu-ne strict la cei convocati la intalnire, cei mai avansati Poli de Dezvoltare Urbana sunt Suceava, Braila, Galati si Valcea. De asemenea, municipiile Bacau si Pitesti, au proiecte mari si e bine sa fie realizate cat mai curand.  Este foarte important ca beneficiarii sa inteleaga ca pentru a avea proiecte de succes, proiectarea si achizitiile publice, acestea trebuie facute cu mare atentie, deoarece nu vrem sa existe probleme pe o axa atat de importanta.  Un avantaj pentru polii de Dezvoltare il constituie faptul ca se pot retrage proiecte si apoi se pot redepune cu imbunatatiri, astfel incat sa creasca sansele de contractare a tuturor fondurilor disponibile”.

In cadrul seminarului au fost prezentate si masurile intreprinse de AM POR in vederea imbunatatirii gradului de contractare si de absorbtie a fondurilor alocate prin Axa 1, pentru Sub – domeniul Poli de Dezvoltare Urbana si actiunile viitoare privind implementarea Planurilor Integrate de Dezvoltare.

„Principala problema identificata de Polii de Dezvoltare prezenti la sesiunea de informare de la Bacau este legata de lipsa unui plan general de dezvoltare la nivelul fiecarei regiuni, in corelare cu planurile de dezvoltare locale, astfel incat diversele proiecte derulate sa fie in consonanta”, a mai declarat Razvan Murgeanu.

Intalnirea de la Bacau si-a indeplinit rolul de a informa si de a oferi suport beneficiarilor in scopul cresterii gradului de absorbtie a fondurilor europene disponibile prin Axa 1 a Programului Operational Regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here