Africa de Sud, paralizata de ninsoare: Numeroase drumuri blocate si trenuri anulate in regiunile din sud-est

0
953
zapada-iarna-peisaj-alb-negru

zapada-iarna-peisaj-alb-negruNinsorile si frigul iernii australe continua sa paralizeze sud-estul Africii de Sud, blocand numeroase drumuri, in timp ce mai multe trenuri sunt anulate. Autostrada care leaga regiunea Johannesburg de portul Durban era blocata in zona din muntii Drakensberg,

la jumatatea drumului, a anuntat societatea concesionara, N3 Toll Concession. „In acest stadiu, ramane inchisa. Facem, in continuare, eforturi sa sa degajam obstacolele din aceasta zona”, a anuntat purtatorul de cuvant al societatii, citat de agentia Sapa.

Acest drum, cel mai utilizat din tara, este inchis circulatiei rutiere de luni seara, la fel ca alte numeroase drumuri din provincia East Cap (sud). Armata a fost chemata in ajutor, pentru a oferi asistenta automobilistilor si soferilor de camioane blocati. Scolile si magazinele au ramas inchise, marti, iar alimentarea cu electricitate era intermitenta, potrivit presei locale. Ministrul Transporturilor, Sibusiso Ndebele, le-a cerut automobilistilor care intentioneaza sa circule in aceste regiuni sa isi anuleze calatoria, pana la ameliorarea conditiilor meteo. Cursele feroviare Johannesburg-Durban si Johannesburg-East London (East Cap) au fost anulate. Situatia urmeaza sa se amelioreze pana joi, potrivit Serviciului national de meteorologie. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here