Se scumpeste energia termica in Bucuresti. O gigacalorie va costa 169,88 lei

0
680
caldura-scumpa

caldura-scumpaBucurestenii vor plati de la 1 august mai mult pentru energia termica, pretul crescând de la 124 lei/Gcal la 169,88 lei/Gcal, pretul incluzând TVA, au decis, miercuri, consilierii generali. Potrivit proiectului aprobat de consilierii municipali,

pretul local de facturare al energiei termice furnizate populatiei va fi, din 1 august 2011, de 137 de lei/Gcal (fara TVA), respectiv 169,88 lei/Gcal cu TVA. Pretul local de facturare al energiei termice furnizate populatiei este neschimbat din octombrie 2007, când a fost aprobat la nivelul de 100 de lei/Gcal (fara TVA).

Dupa majorarea TVA de la 19% la 24%, pretul gigacaloriei in Capitala a crescut de la 119 la 124 de lei. Proiectul prevede ca incepând din luna august 2011 energia termica livrata populatiei va fi facturata in transe lunare egale pe perioada unui an calendaristic. Plata facturilor de energie termica pentru incalzire se poate face in transe egale, insa numai cu acordul asociatiilor de locatari sau de proprietari. Pentru cei care opteaza pentru plata in transe egale, achitarea se va face conform procedurii propuse de RADET si avizata de Autoritatea Municipala de Reglementare a Serviciilor Publice. Municipalitatea estimeaza ca prin cresterea la 137 de lei/Gcal a pretului local de facturare a energiei termice furnizate populatiei sa fie compensat deficitul veniturilor anuale ale RADET. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here