Seitan: Plata contributiilor pentru venituri de natura profesionala se va face on-line; declaratiile nu trebuie depuse lunar

0
610
seitan1

seitan1Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, joi, ca pana la sfarsitul lunii septembrie Ministerul Comunicatiilor va face posibila plata on-line a contributiilor pentru veniturile de natura profesionala prin portalul e-Romania.Ministrul a amintit ca actele se pot transmite prin Posta,

 iar banii pot fi virati in conturile agentiilor judetene de ocupare si a caselor de pensii pentru a fi evitate cozile de la ghisee.

Seitan a precizat ca termenul pana la care trebuie finalizat acest lucru este 25 septembrie, el adaugand ca declaratiile nu trebuie sa se depuna lunar, acest lucru fiind necesar doar acum, iar din lunile urmatoare se vor face doar corectii daca apar schimbari.

Demnitarul a spus ca penalizarile se vor da din momentul in care sistemul va fi pus „pe picioare” si va functiona, interesul in acest moment fiind ca oamenii sa vina si sa-si achite contributiile.

„Penalizarile se fac din momentul in care stii pe cine trebuie sa penalizezi. Totul este ca oamenii sa participe la aceste bugete si ca ei sa poata beneficia de drepturile pe care le au in urma efectuarii acestor plati”, a declarat Seitan.

El a explicat si cauzele aglomeratiei de la ghisee din aceste zile prin faptul ca oamenii, cand au anumite termene, vin in ultimele zile sa plateasca, acest lucru fiind valabil si in cazul platii taxelor sau impozitelor.

Ministrul a aratat ca a dat o circulara prin care cere reprezentantilor Casei de Pensii si agentiilor de ocupare sa nu penalizeze persoanele care nu au reusit sa depuna declaratiile pana in 25 august.

Intrebat daca o circulara este mai presus decat o prevedere stabilita prin lege, Seitan a explicat ca penalizarea nu se da automat pentru ca pot exista situatii de forta majora ca in cazul de fata cand oamenii nu pot sau nu reusesc sa ajunga sa depuna la timp aceste declaratii.

„Nu incerc sa penalizez pe cineva de dragul penalizarii, incerc sa-i fac sa intre in sistem”, a conchis Seitan.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, miercuri, ca va emite o circulara prin care va solicita autoritatilor care inregistreaza declaratiile de venituri din activitati independente sa nu perceapa penalizari la intarzieri pana cand noul sistem de impozitare nu va deveni pe deplin functional. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here