Holcim Romania va investi 14 milioane Euro intr-un proiect de eficientizare energetica

0
700

Bucuresti, 26 August 2010 – Holcim (Romania), subsidiara locala a grupului Holcim, va incepe anul acesta la fabrica de ciment de la Alesd o investitie intr-un proiect de eficienta energetica, unic in Europa de Est, care va genera aproximativ 15% din necesarul de energie electrica al fabricii, folosind caldura generata in timpul procesului de fabricare a cimentului.

 

Noua instalatie va avea un impact pozitiv asupra mediului si va contribui la reducerea emisiilor de CO2, deoarece foloseste o tehnologie moderna de producere a energiei electrice fara a utiliza deloc alti combustibili traditionali. Investitia se va ridica la 14 milioane de Euro si urmeaza sa fie finalizata in al doilea trimestru al anului 2012.

“Decizia de a investi in Romania in tehnologii verzi de ultima generatie face ca fabrica din Alesd sa fie prima locatie din Europa de Est ce va trece la urmatorul nivel de implementare a solutiilor de energie alternativa. Chiar daca economia locala traverseaza o perioada grea, Holcim Romania isi continua planurile de investitii si demareaza astfel de proiecte, care sustin atat inovatia, cat si abordarea intr-o maniera durabila a activitatii de pe piata locala“, a declarat Markus Wirth, Directorul General al Holcim Romania.

Fabricile de ciment ale Holcim sunt optimizate pentru a avea un consum redus de energie termica si noua instalatie vine in intampinarea planurilor companiei de a inova in domeniul eficientei energetice si de a combate schimbarile climatice in industria constructiilor.

Procesul de fabricare a cimentului genereaza foarte multa caldura, iar circa 30% din total se pierde in timpul arderii din cuptorul de clincher (materie prima principala de realizare a cimentului). Instalatia de la fabrica din Alesd va utiliza o tehnologie de recuperare a energiei termice prin care caldura rezultata din procesul de fabricare a cimentului este transformata in energie electrica, fara a folosi alti combustibili.

Holcim Romania a aplicat in ultimii 12 ani de cand activeaza pe piata romaneasca principiile dezvoltarii durabile si cele trei linii directoare ale acesteia – performanta economica, protejarea mediului si asumarea responsabilitatii sociale. Gratie implementarii consecvente de actiuni pentru mediu, compania s-a plasat anul acesta pe locul 2 in topul companiilor verzi din tara, in cadrul Indexul Green Business realizat sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor. Holcim Romania a obtinut locul 1 la evaluarile facute in cadrul categoriilor „Impactul asupra mediului” si „Starea cladirilor din cadrul companiei”.

Valoarea totala a investitiilor Holcim pe piata locala din 1997 si pana acum se ridica la peste 650 de milioane de euro, suma care cuprinde si achizitiile derulate pentru a extinde prezenta in Romania. Bugetul alocat anul acesta pentru modernizarea fabricilor de la Campulung si Alesd, precum si a statiei de macinare de la Turda se ridica la 20 de milioane de euro.

~~~

Holcim (Romania) S.A. detine in prezent 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare la Turda, 20 statii ecologice de betoane, 5 statii de agregate si un terminal de ciment in Bucuresti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 1.200 angajati. Pentru mai multe informatii despre companie, va rugam sa vizitati website-ul www.holcim.ro. este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Grupul este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, si are aproximativ 80.000 de angajati.

Holcim

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here