Maternitatea Giulesti, in pericol de desfiintare.

0
1156
maternitate

maternitateIacob: Am dispus inceperea urmaririi penale fata de Spitalul „Panait Sarbu”. Procurorii Parchetului instantei supreme au dispus inceperea urmaririi penale fata de Spitalul „Panait Sarbu” – Maternitatea Giulesti, sactiunile putand merge pana la desfiintarea unitatii sanitare,

 a anuntat, miercuri, Marius Iacob, seful Sectiei Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul PICCJ.Procurorul sef Marius Iacob a declarat ca anchetatorii au constatat incalcarea normelor de securitate in munca, de securitate a sistemelor electrice, gestionarea resurselor umane, existand posibilitatea sa fie extinsa urmarirea penala si in cazul altor persoane fizice.

De asemenea, Marius Iacob a aratat ca anchetatorii iau in calcul luarea unor masuri asiguratorii pe bunurile spitalului, care insa sa nu afecteze bunul mers al unitatii sanitare.

La dosar s-a depus o asigurare medicala de malpraxis in valoare de 500.000 de euro incheiata anul trecut, insa prejudiciul estimat in aceasta faza a cercetarilor este mai mare de un milion de euro.

Miercuri a fost prezent la Parchetul instantei supreme managerul interimar al Maternitatii Giulesti, care urmeaza sa depuna o serie de acte cerute de anchetatori. De asemenea, tot miercuri a fost convocat si fostul manager Bogdan Marinescu, care a depus mai multe documente legate de repartizarea atributiilor angajatilor spitalului.

„Fostul manager nu are calitate procesuala si urmeaza sa fie audiat”, a mai spus Marius Iacob.

La Parchetul instantei supreme au fost, miercuri, patru din cei noua parinti ai bebelusilor de la Maternitatea Giulesti. Doi dintre acestia s-au constituit parte civila, urmand sa precizeze sumele pe care le solicita ca despagubiri. Unul dintre parinti a declarat in fata procurorilor ca nu se constituie parte civila si nu doreste niciun fel de despagubire.

Marius Iacob a mai spus ca joi sunt asteptate concluziile preliminare ale expertizei realizate de specialistii de la Petrosani, care lucreaza in trei schimburi pentru a o finaliza. in functie de aceste concluzii si de elementele care vor mai reiesi din audieri procurorii vor dispune si alte masuri procesuale.

Cinci bebelusi au murit si sase sunt raniti grav in urma incendiului produs in 16 august, in Sectia de Terapie Intensiva prematuri. Cei sase bebelusi raniti, printre care doua perechi de gemeni, sunt internati din 16 august la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

In acest caz a fost arestata, marti, asistenta Florentina Cirstea, de la Maternitatea Giulesti, pe care procurorii Parchetului instantei supreme o acuza de ucidere din culpta si vatamare corporala din culpa.

Procurorii sustin in propunerea de arestare preventiva ca asistenta Florentina Cirstea si-a ignorat si sfidat atributiile de serviciu cand a lasat nesupravegheat in mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giulesti si a fost intr-un alt salon si la toaleta, moartea bebelusilor fiind violenta.

Intreaga conducere a Maternitatii Giulesti a fost suspendata pana la finalizarea anchetei, in urma dispozitiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp dupa ce ministrul Sanatatii ceruse demiterea echipei manageriale a unitatii sanitare. Unitatea sanitara a fost inchisa pana la finalizarea anchetei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here