Se scumpeste caldura in Bucuresti! Pretul gigacaloriei: 124 lei

0
679
caldura-scumpa

caldura-scumpaConsilierii generali au aprobat, miercuri, cresterea pretului la gigacalorie ca urmare a cresterii TVA de la 19% la 24%. Pe ordinea de zi a sedintei CGMB s-a aflat si proiectul privind aprobarea cresterii pretului de facturare al energiei termice furnizate populatiei , crestere care a avut loc ca urmare a majorarii TVA de la 19% la 24%.

Inaintea sedintei de CGMB, la conferinta de presa organizata de liderii grupului PDL, acestia au declarat ca in acest an, in Bucuresti, nu va fi majorat pretul la gigacalorie si nici nu vor fi scoase subventiile acordate populatiei pentru plata agentului termic.

In Capitala, pretul de facturare al energiei termice la populatie a fost aprobat in luna octombrie 2007 la nivelul sumei de 119 lei/gicalorie cu TVA, iar urmare a modificarilor aduse de OUG 58/2010 si a cresterii cotei TVA la 24%, pretul unei gicalorii va fi de 124 de lei.

Totodata, consilierii generali au respins proiectul privind aprobarea scutului „Strategia energetica a municipiului Bucuresti”, care are in vedere acordarea subventiilor la caldura diferentiat in functie de veniturile cetatenilor. Anterior, consilierii PDL anuntasera ca nu vor vota acest proiect.

„In acest an nu am avut timpul necesar de a inventaria cu exactitate categoriile de cetateni in functie de veniturile acestora drept pentru care pretul la gigacalorie pretul nu va creste, iar subventiile nu vor fi eliminate”, a declarat miercuri, viceprimarul Capitalei Mircea Raicu, inaintea sedintei CGMB. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here