Guvernul a decis sa elimine impozitul minim de la 1 octombrie

0
591
impozit

impozitGuvernul a decis sa elimine impozitul minim, de la 1 octombrie, urmand ca firmele sa plateasca impozit pe profit pana la finele anului, iar incepand cu 2011 sa fie tintite doar domeniile cu evaziune fiscala.

Surse oficiale au declarat anterior pentru MEDIAFAX ca Guvernul a decis eliminarea impozitului minim, incepand cu 1 octombrie.

„Firmele vor plati de la 1octombrie si pana la 31 decembrie 2010 impozit pe profit, iar de la 1 ianuarie 2011 impozitul va fi tintit spre domenii de evaziune fiscala”, a precizat la randul sau ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

El a aratat ca a fost mandatat de Guvern ca in termen de o luna sa definitiveze sistemul impozitului forfetar, pentru anul viitor.

Impozitul minim, introdus in primavara anului trecut, este cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca firmele au venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Firmele care inregistreaza profit platesc impozit de 16%, dar nu mai putin de limita minima aferenta intervalului de venituri in care se incadreaza. La inceputul acestui an, Guvernul a intentionat sa inlocuiasca impozitul minim cu un impozit forfetar, insa masura a fost amanata. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here