Tabloul "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu a fost vandut pentru 155.000 de euro

0
521
grigorescu

grigorescuTabloul „Car cu boi” de Nicolae Grigorescu a fost vandut pentru suma de 155.000 de euro, joi seara, la o licitatie a casei Artmark din Capitala, devenind una dintre cele mai scumpe lucrari de arta tranzactionate pe piata romaneasca.

Celebra lucrare a lui Grigorescu a fost scoasa la vanzare in cadrul licitatiei „Impresionism si Postimpresionism romanesc”, care se desfasoara in momentul difuzarii acestei stiri, la Opera Nationala Bucuresti. Estimata la 150.000 – 250.000 de euro, lucrarea a avut un pret de pornire de 100.000 de euro, fiind vanduta pentru 155.000 de euro.

„Car cu boi” a devenit astfel una dintre cele mai scumpe lucrari vandute in Romania. Lucrarea lui Grigorescu se situeaza pe locul al doilea in topul celor mai scumpe lucrari de arta tranzactionate pe piata romaneasca, clasamentul fiind condus de tabloul „Aise”, semnat de Camil Ressu, scos la licitatie de Artmark si adjudecat pentru suma de 160.000 de euro, in vara anului 2009. Urmatoarele locuri in clasamentul vanzarilor de arta de pe piata romaneasca sunt ocupate de doua lucrari de stefan Luchian – „Garoafe”, adjudecata pentru 140.000 de euro, si „Maci”, a carui pret de vanzare a fost de 132.000 de euro – ambele tranzactionate de casa Artmark anul acesta.

Lucrarea „Car cu boi” vanduta la licitatie joi provine din Colectia Teodorescu din Barlad.

Oferta licitatiei „Impresionism si Postimpresionism romanesc” include 127 de loturi, printre care si lucrari semnate de Camil Ressu, Stefan Luchian, Rudolf Schweitzer-Cumpana si Nicolae Darascu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here