Școala de Bani pe Roți

0
1695

Școala de Bani pe Roți – FLIP pornește într-un nou turneu prin 11 orașe pentru a educa financiar copiii din România

 

 • Proiectul Școala de bani pe Roți urmărește să educe financiar copiii cu vârste între 7 și 14 ani prin ateliere interactive organizate într-un camion special adaptat, unde copiii au ocazia să treacă prin diferite etape de înțelegere și conștientizare a modului cum folosim banii în economie
 • În 2018, caravana FLIP a parcurs 15 orașe (Iași, Botoșani, Suceava, Baia Mare, Bistrița, Cluj Napoca, Straja, Mioveni, București, Timișoara, Oradea, Deva, Sebeș, Alba Iulia, Sibiu) și peste 2.490 km
 • Peste 10.000 de copii cu vârsta între 7-14 ani, din peste 200 de școli, au participat la cursurile gratuite de educație financiară din camion

 

București, 13 februarie 2019 Banca Comercială Română continuă misiunea de a crește nivelul de educație financiară a României printr-un nou sezon Școala de Bani pe Roți. Caravana va demara în data de 12 februarie, cu o prima oprire în orașul Pitești. Anul acesta camionul FLIP va ajunge în 11 orașe, va merge în tabără la mare și le va pregăti copiilor surprize cu ocazia zilei de 1 iunie. Programul complet poate fi consultat mai jos, dar și pe site-ul scoaladebani.ro/peroti/program.

 • Pitești 12 februarie – 4 martie
 • Craiova 5-26 martie
 • Drobeta 27 martie – 23 aprilie
 • Târgu-Jiu 25 aprilie – 11 mai
 • Râmnicu-Vâlcea 13 – 30 mai
 • Brașov 1-20 iunie
 • FLIP intră în vacanță – 20 iunie – 1 iulie
 • Tabere la mare 1 iulie – 10 septembrie
 • Călărași 12 septembrie – 2 octombrie
 • Giurgiu 4 – 21 octombrie
 • Alexandria 23 octombrie – 13 noiembrie
 • Ploiești 15 noiembrie – 10 decembrie

 

Înscrierile au început deja, iar profesorii sau părinții care își doresc să le ofere o experiență educațională inedită celor mici se pot înscrie pe website-ul campaniei. În timpul atelierelor, copiii parcurg timp de o oră și jumătate concepte și noțiuni economice prin joacă și, astfel, le înțeleg astfel mai ușor, fără să fie nevoiți să asculte definiții sau formule.

“Ne dorim ca în noul sezon al Școlii de Bani pe Roți să avem cât mai mulți elevi participanți la atelierele de educație financiară. Considerăm că avem nevoie să îi învățam pe copii, de la vârste fragede, că e important să știe să își gestioneze corect banii pentru a avea un start sănătos în viață din punct de vedere financiar. În acest program folosim învățarea experiențială și jocuri special create de specialiști de la Universitatea din Viena pentru a-i ajuta pe copii să acumuleze într-un timp foarte scurt cunoștințe pe care le pot folosi toată viața”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

 

Școala de Bani pe Roți este o inițiativa care face parte din programul național Școala de Bani al BCR, care își propune să le vorbească românilor de toate vârstele despre cum își pot îndeplini visurile prin administrarea cât mai eficientă a bugetului personal. Pornit în urmă cu 2 ani, programul reunește în prezent 200.000 de români, care au absolvit cursurile gratuite oferite de către BCR.

 

În 2018, 110.000 de cursanți ai Școlii de Bani au aflat cum să-și gestioneze mai bine bugetul personal și cum să ia decizii financiare mai bune printr-o planificare corectă. Cursurile au avut loc în sucursalele BCR (10.000 de adulți participanți), la sediile companiilor (20.000 de participanți), în universități, licee și școli (40.000 de participanți), în FliP (10.000 de copii participanți) și în grădinițe (30.000 de preșcolari participanți).

 

Adulții sau tinerii interesați să participe la cursurile organizate de BCR pot trimite un email pe adresa [email protected] pentru a se înscrie la cursuri sau pot solicita acest lucru în sucursalele județene BCR.

 

*  *

 

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România pe segmentele de economisire şi creditare.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 22 birouri mobile dedicate companiilor şi 508 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.600 de bancomate şi POS – 17.800 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.000 de angajați deservesc 16,1 milioane de clienți în cadrul a 2.600 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2017, Erste Group deținea active totale în valoare de 220,7 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,31 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,4%.

*  *

BCR – Comunicare Corporativă

Cătălin Ioniță, e-mail: [email protected]

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

 

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: [email protected]

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here