Investitorii americani ai AGI Capital Investment SRL câștigă o hotărâre judecătorească record împotriva asiguratorului german Gothaer Asigurări-Reasigurări SA

0
1671

AGI Capital Investment SRL și investitorii săi din SUA au obținut astăzi o hotărâre judecătoreascăexecutorie împotriva Gothaer Asigurări-Reasigurări, la Curtea de Apel din Ploiești, pentru aproximativ 2,3 milioane de euro.

Hotărârea a fost pronunțată de Curtea de Apel Ploiești în urma unei cereri de chemare în judecată formulată de AGI, în cursul anului 2013, împotriva Gothaer, având la bază o solicitare pentru o despăgubire rezultată dintr-o poliță de asigurare cu o valoare totală de 11.500.000 euro, încheiată între AGI și Gothaer în momentul în care Gothaer a intrat pe piața românească. AGI a suferit un incendiu la data de 17 iunie 2013 la uscătorul său cu tambur rotativ, o componentă majoră a fabricii de peleți din lemn, proprietatea AGI, fabrică situată în Nehoiu, Buzău. Gothaera respins în mod arbitrar solicitarea de despăgubire formulată de AGI, motiv pentru care AGI s-a adresat instanțelor de judecatăpentru a obține despăgubirea conform poliței de asigurare încheiată cu Gothaer.

În prezent, AGI are înregistrate încă două acțiuni pe rolul instanțelor de judecată împotriva Gothaer pentru despăgubiri deaproximativ 68 de milioane de euro.

Gothaer a anunțat în luna decembrie a anului trecut că intenționeazăsă se retragă de pe piața din România.

Irvin R. Dyer III, CEO AGI Capital Investment SRL a comentat:

“Apreciem foarte mult faptul ca justiția a făcut dreptate în cazul nostru în România. Pentru a evita plata despăgubirii către AGI, litigiul a fost întârziat intenționat de către Gothaer pentru aproximativ șase ani.

Cu toate acestea, în cele din urmă, sistemul juridic românesc a funcționat corect și transparent,ceea ce este fundamental pentru toți investitorii străini.

Tacticile prin care Gothaer a întârziat soluționarea litigiului în ultimii șase ani au cauzat prejudicii substanțiale AGI, motiv pentru care societatea a înregistrat pe rolul instanțelor de judecatăcereri de despăgubire împotriva Gothaer pentru mai mult de 68 de milioane de euro.

Suntem încrezători că instanțele din România vor analiza corect și transparent cererile noastre.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here