Solidaritate cu președintele CCIB.

0
1453

Colegiul de Conducere al CCIB: CCIR, imixtiune în activitatea CCIB.

Solidaritate cu președintele CCIB.

 

Colegiul de Conducere al CCIB respinge ca neavenit și denigrator comunicatul emis de Camera României în data de 6 februarie 2019, prin care solicită demisia președintelui CCIB. Colegiul de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), cu unanimitate de voturi, solicită prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele Camerei bucureștene, să nu depună mandatul încredințat de forul suprem al CCIB, Adunarea Generală a Membrilor. În opinia membrilor Colegiului, în condițiile în care atât CCIB, cât și CCIR fac parte din același sistem, un dialog prealabil emiterii comunicatului amintit ar fi fost în spiritul principiilor etice de care se prevalează semnatarii comunicatului.

Decizia Colegiului de Conducere al CCIB are în vedere că atât legislația națională, cât și cea europeană consfințesc prezumția de nevinovăție, până la momentul pronunțării unei sentințe definitive, fiind indicate art. 23 al. 1 din Constituția României și Protocolul 7 art. 2 alin 1. din Convenția CEDO.

Un alt argument care a stat la baza deciziei Colegiului de Conducere al CCIB îl constituie încrederea acordată constant de către membrii CCIB prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, personalitate cu anvergură recunoscută, prin alegerea sa în funcția de președinte în anul 2008 și realegerea sa în anii următori, în cadrul Adunărilor Generale. Colegiul de Conducere al CCIB apreciază că votul membrilor CCIB constituie o recunoaștere a capacității prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu de a iniția și duce la bun sfârșit proiectele strategice ale Camerei: recuperarea si consolidarea patrimoniului istoric, deschiderea de reprezentanțe în străinatate, târguri si expoziții internaționale. Astăzi, CCIB este partenerul firesc și de cursă lungă al ministerelor economice, interfața acestora cu mediul de afaceri bucureștean, dar și un coechipier apreciat al celor peste 100 de camere de comerț partenere din străinătate, alături de care organizează evenimente care pun oferta românească în valoare și susțin antreprenorii români să-și internaționalizeze afacerile. CCIB este membră cu contribuții apreciate în structuri naționale și internaționale.

Referitor la afirmațiile cu privire la prejudiciile de imagine și de credibilitate aduse sistemului cameral, considerăm ca tocmai prin această poziție, prin care CCIR intervine luând locul instanțelor de judecată și validând practica intoxicărilor și a fake news-urilor, lezează imaginea sistemului cameral și afectează relațiile trainice, validate în timp, ale Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București cu partenerii din zona publică și privată, cu membrii și clienții săi.

Colegiul de Conducere al CCIB solicită CCIR să respecte Legea 335/2007 care reglementează deplina autonomie și independența camerelor de comerț județene și a municipiului București și își exprimă convingerea că în perioada următoare obiectivul principal al CCIR va fi reprezentarea intereselor membrilor săi în raport cu Guvernul României, îndeplinindu-și astfel rolul atribuit prin lege. Deciziile justiției sunt strict responsabilitatea judecătorilor, și nu a Biroului de conducere al CCIR.

Colegiul de Conducere al CCIB cere prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu să nu se lase intimidat de solicitări neavenite, să continue proiectele începute și sa susțină la fel de puternic mediul de afaceri bucureștean, pe plan intern și internațional.

Colegiul de Conducere al CCIB a luat act cu surprindere și consternare de hotărârea instanței de fond și va utiliza toate mijloacele permise de lege pentru ca adevărul să fie repus în drepturi.

Colegiul de Conducere al CCIB

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here