Scandalul vrajitoarelor: Cum a fost inselata Oana Zavoranu cu aproape 500.000 de euro

0
811
vrajitoare-glob-vraji

vrajitoare-glob-vrajiOana Zavoranu a pierdut bunuri de 450.000 de euro in urma relatiilor cu vrajitoarele Rada Minca si Roxana Lider, care i-au indus o stare de teama, ea fiind fortata sa incheie contracte de vanzare sau de imprumut cu garantie imobiliara,

la un pret subevaluat, fiind vorba de camatarie disimulata.Tribunalul Buftea a facut, vineri, publica motivarea deciziei prin care a decis eliberarea vrajitoarelor Rada stefan Minca si Roxana Lider, acuzate de fapte de e inselaciune si santaj, precum si a altor doi complici ale acestora.

Judecatorul reda referatul procurorilor de caz care arata in document ca Oana Zavoranu a fost inselata de cele doua vrajitoare si complicii lor cu aproape 500.000 de euro, valoarea unor bunuri precum masini sau apartamente. „Este si situatia partii vatamate Ioana Zavoranu, careia invinuitele i-au indus, in tot acest timp, o stare de teama si nesiguranta referitoare la integritatea sa fizica si psihica, prin manoperele dolosive specifice folosite in asa-zisele ritualuri vrajitoresti precum si prin intervalul scurt de timp, in care problema trebuie rezolvata, in caz contrar aceasta agravandu-se exponential”, se arata in motivarea Tribunalului Buftea care a decis eliberarea a patru persoane in acest caz.

Anchetatorii au aratat instantei de judecata la momentul discutarii propunerii de arestare preventiva ca Oana Zavoranu „a fost determinata in acest mod sa incheie mai multe contracte de vanzare a unor bunuri mobile si imobile sau contracte de imprumut cu garantie imobiliara, la un pret subevaluat in raport cu valoarea de piata a acestora, in realitate regasindu-ne de fapt in fata unei activitati de camatarie disimulata”.

„in urma cercetarilor si verificarilor efectuate in cauza, a rezultat ca, in cursul lunii iunie 2011, partea vatamata Ioana Zavoranu, in urma unei emisiuni televizate … si la indicatiile invinuitei Roxana Lider, de care a fost contactata initial in cursul lunii februarie a aceluiasi an, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personala, la domiciliul invinuitei Rada Minca stefan, care s-a recomandat vrajitoare de magie neagra care, prin mijloace frauduloase, realizate prin prezentarea unor stari de fapt neconforme realitatii, specifice practicilor vrajitoresti, precum si prin constrangere, i-a indus victimei o stare de teama, determinat-o pe acesta sa-i instraineze autoturismul in cauza, in schimbul sumei de 21.000 de lei, aproximativ 5.000 de euro, desi pretul era derizoriu in raport cu valoarea de piata al acestuia, aproximativ 130.000 de lei, in caz contrar partea vatamata urmand sa sufere un accident de circulatie in care si-ar fi pierdut viata”, se arata in motivarea instantei.

in acest scop, noteaza judecatorul care a decis eliberarea vrajitoarelor, Rada Minca stefan l-a instigat pe concubinul sau P.I. sa se deplaseze la sediul unei societati administrate de Oana Zavoranu, unde acesta a semnat in fals, in numele concubinei sale, o factura prin care respectiva societate comerciala vindea masina catre vrajitoarea Rada, in schimbul sumei de 21.000 de lei. Ulterior, autoturismul in cauza a fost vandut de catre Rada Minca stefan numitului C.S.I., in schimbul a 25.000 de euro, care la randul sau l-a vandut pentru 33.000 de euro, numitului C.M.

„in perioada urmatoare, in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, profitand de starea psihica tot mai precara a partii vatamate, prin complicitatea invinuitilor Roxana Lider, B. S.C.,I. C., P. I., D. S. si s. E., numita Rada Minca stefan i-a indus partii vatamate o stare de teama accentuata cu privire la integritatea sa fizica si psihica, constrangand-o pe aceasta sa le instraineze, persoanelor anterior mentionate, mai multe bunuri mobile si imobile, in valoare totala de 355.000 de euro”, potrivit documentului citat.

Astfel, la un birou notarial a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare prin care Oana Zavoranu a vandut inculpatului Sava Craiff Buzea un apartamentul situat in Iancu de Hunedoara, in schimbul sumei de 50.000 de euro.

La un alt birou notarial a fost autentificat un contract de imprumut cu garantie imobiliara intre Oana Zavoranu si unul dintre complicii vrajitoarelor, prin care aceasta primea imprumut suma de 80.000 de euro, garantand cu apartamentul proprietate personala.

La acelasi birou notarial a fost autentificat si un contract de imprumut cu garantie imobiliara, prin care Zavoranu primea imprumut suma de 174.800 de euro de la inculpatul Ion Constantin, garantand cu apartamentul proprietate personala.

„in fapt, partea vatamata nu a vazut sau primit niciodata sumele de bani anterior mentionate si sub pretextul ca acestea sunt destinate ritualurilor vrajitoresti, unde trebuiau sa fie arse sau ar fi intrat in posesia unor forte supranaturale malefice, au fost insusite de autorii infractiunilor, prejudiciul ridicandu-se la suma totala de 450.000 de euro”, se mai arata in documentul citat. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here