Saptamana viitoare, pe 28-29 octombrie, va avea loc targul de cariera Angajatori de TOP

0
834

Bucuresti, 18 octombrie 2011, Evenimentul de cariera Angajatori de TOP va avea loc in perioada 28-29 octombrie la Sala Palatului, unde vor participa peste 90 dintre cei mai activi angajatori din Romania.  In functie de industriile din care fac parte, in cadrul evenimentului de cariera Angajatori de TOP, companiile vor recruta profesionisti cu experienta,

absolventi si studenti in domeniile: IT (29%) BPO (13%), FMCG (8%), Inginerie (7%), Banking (6%), Telecom (6%), Consultanta (4%), Marketing si vanzari (17%).
In cadrul targului de cariera Angajatori de TOP vizitatorii au oportunitatea sa interactioneze cu reprezentanti ai companiilor participante, sa aplice pentru cele 2 500 de pozitii deschise, sa participe la 32 de seminare de cariera, 4 conferinte tematice si 3 seminare de orientare in cariera.  
Aceasta editie a targului Angajatori de TOP concentreaza un procent semnificativ din oferta locurilor de munca si reflecta evolutia pozitiva a pietei in aceasta toamna. La eveniment participa companii care ofera un numar semnificativ de oportunitati, unele depasind numarul de 50 sau chiar 100 de pozitii deschise: pozitii entry level dar si pozitii adresate candidatiilor cu experienta.
“KPMG Romania ofera in aceasta toamna oportunitati de angajare atat  pentru persoane cu experienta in domeniul: economic, juridic, IT, consultanta in afaceri, actuariat, HR – cat si pentru studenti sau tineri absolventi care doresc sa intre intr-un program de internship. In total, vorbim de aproximativ 100 de pozitii deschise in Bucuresti si in celelalte birouri din tara“ a declarat Ada Palea, Director, People Performance and Culture, KPMG Romania.
“Ne vom  adresa in egala masura atat persoanelor cu experienta, cat si persoanelor care se afla la inceput de cariera in domeniul IT (software si hardware). Pe langa cerintele specifice domeniului, limba engleza este o cerinta obligatorie si, de asemenea, sunt apreciate cunostintele de alte limbi straine precum, germana, franceza si italiana” a declarat Marinela Vartosu, Recruitment Manager, InCrys.
“In urmatoarele sase luni estimam ca vom avea  60 de pozitii noi in cadrul companiei noastre, in special in domeniile Finance & Accounting si Customer Service. Acest lucu se datoreaza noilor clienti care au ales serviciile oferite de WNS.  In target-ul nostru se inscriu persoane vorbitoare de limbi  straine europene – Germana, Spaniola, Franceza, Italiana, Portugheza, Olandeza, Daneza, Norvegiana, Finlandeza sau Suedeza – cu sau fara studii si experienta in domeniul financiar-contabil, client service, procurement sau logistica” a declarat Alexandra Vlad, Recruitment Coordinator, WNS Global Services.  
“In Ixia suntem in permanenta cu un pas inainte in ceea ce priveste tehnologiile de comunicatie. Produsele noastre sunt utilizate pentru a testa solutiile altor producatori de echipamente si furnizori de servicii de comunicatie. Organizatia noastra este in plina dezvoltare pentru a face fata provocarilor pe care le avem in fata noastra urmand sa crestem cu 20% in lunile ce vor urma. Oamenii pe care ii recrutam indiferent de experienta au ca puncte comune atitudinea entuziasta, pasiunea pentru tehnologii si inovatia precum si dorinta de perfectionare continua” a declarat Adriana Radu, Director, Human Resources, Ixia.  
In ceea ce priveste profilul candidatului cautat de companii acesta este reprezentat de profesionisti, absolventi, studenti si masteranzi cu experienta relevanta, competitivi si deschisi catre noi provocari. “Cautam talente in randul celor care fie sunt la inceput de cariera, fie sunt profesionisti in aria de Marketing si Vanzari. Nu vom neglija nici departamentele suport, dar ponderea pozitiilor este mai mica” a declarat Tiberiu Borza, Recruitment Specialist, L’Oreal Romania.
In cadrul targului de cariera Angajatori de TOP, candidatii pot participa la:
32 de seminare de cariera unde vor avea oportunitatea de a interactiona cu angajatori precum: JTI, Nokia Siemens Networks, BRD Groupe Société Generale, 1&1 Internet Romania, Netop, Temenos, Ixia, Computer Generated Solutions, BCR, Bitdefender, Ernst&Young, Kraft Foods Romania, Adobe, Bearing Point, Dell Services, Accenture, Optaros, Oracle, TMF Romania, Google, Microsoft, Vodafone, Electronics Arts, Huawei, Genpact, WNS Global Services, HP, Coca-Cola HBC Romania;
4 conferinte tematice: “Write the future with Adobe”, “Under the Hood – inside Bitdefender‘s labs”, “De la Software Developer la Project Manager” si “Engineering Conference”;
3 seminare de orientare in cariera in cadrul carora vor participa 250 de persoane. Temele abordate in cadrul semiarelor sunt: “Alege cariera potrivita pentru tine!”, “Elemente esentiale pentru construirea CV-ului” si “Cum sa treci un interviu”
Pentru a-si creste sansele de a obtine unul dintre joburile disponibile la Angajatori de TOP, le recomandam tinerilor sa se informeze despre companiile participante pe www.hipo.ro, sa se inscrie la seminarele de cariera, conferinte tematice si seminarele de orientarea in cariera unde au sansa de a afla informatii utile despre dezvoltarea lor profesionala.
Targul de cariera Angajatori de TOP va fi deschis vineri, 28 octombrie in intervalul orar 10.00-18.00 si sambata, 29 octombrie intre 10.00-17.00

Lista completa a angajatorilor si detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.hipo.ro  
Angajatori de TOP este organizat de Catalyst Solutions, companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de candidati cu potential. Catalyst Solutions sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic pentru candidati talentati care sa contribuie la cresterea organizatiilor lor. Printre solutiile aplicate pentru identificarea si selectia tinerilor cu potential se numara: proiectul „Top Talents Romania”, publicatiile anuale „Ghidul Angajatorilor”, precum si portalul de cariera www.hipo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here