Participare conferinta Interregionala SMART +

0
652

Consiliul Judetean Cluj a participat la sfarsitul saptamanii trecute, in Cracovia, Polonia, la prima Conferinta Interregionala SMART+, pe tema “Promovarea cercetarii si dezvoltarii tehnologice precum si colaborarea IMM-urilor intr-un mod deschis si inovativ”.
Evenimentul a reunit participanti din regiunile partenere SMART+:

Aragon, Saxonia, Małopolska, Macedonia de Vest, judetul Cluj si Sud – Estul Bulgariei, precum si alte regiuni din Polonia si UE. Conferinta a constituit un prilej de a acumula cunostinte si de a realiza dezbateri pe ideea si implementarea conceptului de „Inovare Deschisa” in domeniile IMM-urilor si al cercetarii si dezvoltarii tehnologice. in acest context, regiunile SMART+ au prezentat bunele practici in trei domenii: tehnologii de informare si comunicare, sanatate si medicina, siguranta si confort (de mediu).
De asemenea, conferinta si-a propus sa promoveze dialogul regional si trans-sectorial conform nevoilor IMM-urilor si al schemelor de sprijin, in vederea consolidarii transferului de cunostinte si abilitati catre IMM-uri.
“Viitoarea crestere economica a multor regiuni europene depinde de intreprinderile mici si mijlocii precum si de capacitatea lor de a produce si de fi inovativi. De asemenea, participarea Consiliului Judetean Cluj la acest proiect este cu atat mai utila si mai relevanta cu cat s-a constatat faptul ca intreprinderile mici si mijlocii reprezinta sectorul cel mai dinamic al economiei, cu cel mai rapid ritm de crestere economica dar si cu o capacitate de adaptare si reprofilare crescuta” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here