Salvamontisti clujeni la Balkan Camp 2012

0
736
O echipa a Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj (SPJSS Cluj), serviciu public de interes judetean care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, va participa in perioada 27 iunie – 01 iulie 2012, la cea de-a VI-a editie a reuniunii speologice regionale Balkan Camp 2012, din localitatea Logatec, Slovenia.

Scopul reuniunii din Slovenia il reprezinta infiintarea unei structuri regionale de speologie, cu personalitate juridica, structura care va avea sediul in Bulgaria si va purta numele de Uniunea Balcanica de Speologie (BSU). in cadrul acestei organizatii vor functiona trei comisii in domeniile educatie, protectie si salvaspeo. Membrii SPJSS Cluj vor avea, astfel, posibilitatea de a initia parteneriate cu structurile speologice din regiune si de a propune includerea in calendarul regional a unor schimburi de experienta si exercitii comune. Aceste actiuni vor avea drept rezultat creerea unui cadru unitar de interventie in cazul  unor accidente ce depasesc capacitatea de interventie a unei singure tari.

La cea de-a VI-a editie a reuniunii speologice regionale Balkan Camp 2012, Romania va mai fi  reprezentanta de membri ai serviciilor judetene salvamont-salvaspeo din judetele Hunedoara, Bihor, Arad, Craiova, Bucuresti precum si de Corpul Roman Salvaspeo – CORSA.

Editiile anterioare ale Balkan Camp s-au desfasurat in Macedonia – 2011, Romania –  2010, Turcia -2009,  Grecia – 2008 si Bulgaria – 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here