Sa ne cinstim eroii! Macar atat putem face!

0
1834

Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a participat vineri, 23 septembrie 2016, la manifestările dedicate Centenarului Primului Război Mondial, de la Lerești, Câmpulung și Mateiaș, organizate de Ministerul Apărării Naţionale.

Participarea secretarului de stat Alexandru Victor Micula la manifestările dedicate Centenarului Primului Război Mondial

Acțiunile comemorative au început cu o ceremonie militară în cadrul căreia a fost păstrat un moment de reculegere şi au fost depuse coroane de flori la Cimitirul Internațional al Eroilor din localitatea Lerești (județul Argeș), care adăpostește morminte ale soldaților români, germani și austrieci. Printre participanții la ceremonie s-au Werner Hans Lauk, ambasadorul Republicii Federale Germania la București, însoțit de atașatul militar german la București și un contingent militar german, precum și însărcinatul cu afaceri al Republicii Austria în România.

Programul a continuat, în prezenţa Preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, la mănăstirea Negru Vodă cu slujba de pomenire a eroilor, săvârşită de Î.P.S. Calinic. Manifestările s-au încheiat la Mausoleul Eroilor Români de la Mateiaş (comuna Valea Mare-Pravăţ, județul Argeș).

Informații suplimentare:

În contextul împlinirii a 100 de ani de la Primul Război Mondial, comunitatea internațională derulează, începând cu anul 2014, acțiuni și evenimente dedicate memoriei eroilor Marelui Război și unei mai bune înțelegeri a fenomenului istoric.

În România, programul dedicat Centenarului a debutat la finalul lunii august 2016, cu o serie de ceremonii, organizate de Ministerul Apărării Naţionale pentru marcarea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.

MAE a inclus marcarea Centenarului Primului Război Mondial și al României Moderne între prioritățile de diplomație publică și culturală ale misiunilor diplomatice, oficiilor consulare și institutelor culturale române, care vor contribui la derularea programului multianual tematic, care va culmina, în 2018, cu celebrarea Centenarului României Moderne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here