5.000 de ambalaje, etichete si solutii de ambalare la ROMEXPO PACK EXPO, intre 27 si 30 septembrie, Pavilionul Central

0
1704

5.000 de ambalaje, etichete si solutii de ambalare la ROMEXPO

PACK EXPO, intre 27 si 30 septembrie, Pavilionul Central

Timp de patru zile Bucurestiul devine punct de referinta in Europa pentru industria ambalajelor si solutii de ambalare reunind sub umbrela PACK EXPO tehnologii, materii prime si consumabile pentru industria de ambalaje, solutii de ambalare, etichetare si codificare, manipulare si depozitare pentru toate industriile complementare.

Trend-uri in amabalaje si etichete

Out-of-the-box este termenul cheie pentru acest domeniu in 2016. Materiale clasice in forme inedite, tendinta spre utilizarea materialului biodegradabil si multifunctionalitatea sunt doar cateva din caracteristicile definitorii ale viitorului amabalajelor si etichetelor. Beneficiind de tehnologii din ce in ce mai avansate, producatorii – alaturi de distribuitori si comercianti – incearca (prin intermediul ambalajelor utilizate) educarea consumatorului final in achizitionarea produselor in cantitatile necesare consumului, evitand astfel risipa alimentara si nu numai.

Ambalajul inovativ al anului

In cadrul PACK EXPO a fost organizat ROMANIAN PACKAGING AWARDS – primul concurs de ambalaje si etichete din Romania, care si-a desemnat castigatorii:

Ambalajul de carton al anului

RONDOCARTON – Ambalaj De Longhi Cafetiera

 

 q1
Ambalajul de carton ondulat al anului

VRANCART – Ambalaj Bag in Box pentru suc de mere

 

Ambalajul inovativ al anului

VRANCART – Ambalaj Bag in Box pentru suc de mere

 

 q2
Ambalajul din plastic flexibil al anului

EXONIA – Pizza bag

 

 q3
Ambalajul din plastic rigid al anului

LIVING FRESH (ROMCARBON) – Ambalaj Living Form

 

 q4
Eticheta anului

INOVALABEL – Etichete multipagina Propolis C

 

 q5

Produsele alese de juriu vor putea fi vazute in cadrul expozitiei.

 

ACHIM IRIMESCU – ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, NINI SAPUNARU – presedinte Comisia pentru Agricultura, Camera Deputatilor si FLORIN ALEXE – deputat, initiator propunere legislativa privind diminuarea risipei alimentare vorbesc despre Risipa alimentara si taxa pe ambalaje.

Marti, 27 septembrie, incepand cu ora 10.00, in Sala Cupola din Pavilionul Central are loc conferinta: Reducem Risipa Alimentara! Pretuim Hrana.

Autoritati, reprezentanti ai asociatiilor din domeniu si ai companiilor producatoare vor vorbi despre provocarile pe care le are de depasit Romania cu privire la reducerea risipei de hrana si despre ambalajele si solutiile inovatore de ambalare ce vin sa diminueze efectele consumului excesiv.

Cifrele PACK EXPO:

150 de expozanti, 100 de echipamente in functiune, un eveniment pe 10.100 mp

PACK EXPO se bucura de un procent de 18% prezenta internationala, 25 de companii din 11 tari (Austria, Bulgaria, Franta, Italia, Liban, Polonia, Republica Ceha, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Turcia) intrand in contact in premiera cu piata romaneasca prin prezenta la targ.

Spectacolul tehnologic oferit de cele peste 100 de echipamente ce vor fi in functiune pe toata durata targului va fi completat si de cei 65 de producatori de top de ambalaje si etichete, care-si vor expune noi produse de pe piata in cadrul evenimentului.

 

PACK EXPO pe scurt:

27 – 30 septembrie 2016

Pavilionul Central ROMEXPO

PROGRAMUL DE VIZITARE:

  • 27 – 29 septembrie 2016, zilnic intre orele 10:00 – 18:00
  • 30 septembrie 2016, intre orele 10:00 – 16:00

Accesul la PACK EXPO este gratuit, pe baza unui ecuson personalizat pe care vizitatorii il vor obtine la intrarea in targ, dupa completarea formularului online de inregistrare de pe site-ul oficial al expozitiei: www.pack-expo.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here