Rusii cumpara case de lux in SUA. Vor salva economia americana?

0
515
dolari-vartej-bani

dolari-vartej-baniNimic nu demonstreaza mai bine bunastarea in cazul rusilor decat o casa foarte scumpa. De aceea, miliardarii de la Moscova si-au mutat resedintele in Los Angeles, New York sau Miami, unde cumpara vile de lux de sute de milioane de dolari, scrie Businessweek.

Roustam Tariko, miliardarul care detine Russian Standard Bank si Russian Standard Vodka, a cumparat recent o proprietate de 25,5 milioane de dolari in Miami, in aprilie, cea mai scumpa achizitie din oras din 2006 incoace. Vecinul lui Tariko este Vladislav Doronin, presedintele biroului de la Moscova al dezvoltatorului imobiliar Capital Group, care a dat, in 2009, 16 milioane de euro pe o casa care i-a apartinut sportivului Shaquille O’Neal.

„In Rusia este o problema de statut. Cand esti bogat da bine sa spui ca ai si o casa in Miami, Ibiza sau Monaco. Este un subiect de conversatie la un cocktail”, spune agentul imobiliar Jorge Uribe. Rusii, dar si alti bogatasi ai lumii cumpara unele dintre cele mai scumpe resedinte din America, in conditiile in care piata imobiliara s-a prabusit, iar un dolar slab face proprietatile din Statele Unite chilipiruri. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here