Biroul International al Muncii: Numarul somerilor in luna iulie a scazut la 707 mii

0
669
muncitori-locuri-de-munca

muncitori-locuri-de-muncaRata somajului in luna iulie 2011, calculata conform Biroului International al Muncii (BIM) BIM in forma ajustata sezonier, a fost estimata la 7,3 la suta, la acelasi nivel cu cea inregistrata in luna anterioara si cu 0,1 puncte procentuale peste nivelul lunii iulie 2010.

Numarul somerilor BIM (in varsta de 15-74 ani) estimat pentru luna iulie este de 707 mii persoane, in scadere usoara atat fata de luna precedenta (713 mii), cat si fata de aceeasi luna din anul precedent (718 mii), a informat Institutul National de Statistica (INS).

Rata somajului pentru barbati o depaseste cu 0,7 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,6 la suta in cazul persoanelor de sex masculin si 6,9 la suta in cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani) rata somajului a fost estimata la 5,9 la suta pentru luna iulie 2011 (6,2 la suta in cazul barbatilor si 5,5 la suta in cel al femeilor).

Numarul somerilor in varsta de 25-74 ani reprezinta 74,3 la suta din numarul total al somerilor BIM estimat pentru luna iulie 2011.

INM precizeaza ca sursa datelor o constituie Cercetarea statistica asupra fortei de munca in gospodarii (AMIGO) care se realizeaza trimestrial, in conformitate cu Regulamentul Consiliului si Parlamentului European 577/1998 cu privire la organizarea unei anchete statistice selective asupra fortei de munca in Comunitatea Europeana.

Somerii in sens BIM sunt persoanele in varsta de 15-74 ani care indeplinesc simultan urmatoarele 3 conditii: nu au un loc de munca; sunt disponibile sa inceapa lucrul in urmatoarele doua saptamani; s-au aflat in cautare activa a unui loc de munca, oricand in decursul ultimelor patru saptamani. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here