Rusia sustine ca Iranul nu dispune de rachete cu raza de actiune lunga sau medie

0
576
rachete_bombe_atac

rachete_bombe_atacIranul nu are rachete cu raza lunga sau medie de actiune si „nu este aproape de a le avea”, a subliniat marti Ministerul rus al Apararii, intr-o prima reactie a Moscovei la testul cu rachete efectuat luni de Teheran.

„Iranul nu are tehnologie pentru a fabrica rachete cu raza medie de actiune sau rachete intercontinentale cu raza lunga de actiune si nu este aproape de a le avea”, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului pentru agentia Interfax.

Rusia este un aliat al Iranului, caruia i-a furnizat prima sa centrala nucleara, precum si combustibil pentru a functiona.La fel ca si Occidentul, Moscova se declara deseori ingrijorata de programul nuclear iranian, despre care Teheranul afirma ca este pur civil.

Dar Rusia nu a acuzat niciodata public Teheranul ca vrea sa se doteze cu arma atomica si a sustinut intotdeauna ca problema trebuie rezolvata prin negocieri si nu prin sanctiuni.

Iranul a testat luni trei rachete de croaziera – prezentate ca fiind doua cu raza medie de actiune si una cu raza scurta – in ultima zi a manevrelor navale din jurul stramtorii Hurmuz, punct de trecere strategic pentru traficul maritim petrolier pe care Teheranul afirma ca are capacitatea de a-l inchide.

Aceste exercitii au loc intr-un moment in care Statele Unite si tarile europene ameninta sa adopte sanctiuni impotriva exporturilor petroliere ale Iranului pentru a-l determina sa cedeze in privinta programului sau nuclear. (Mediafax)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here