Mircea Vlah, Dumagas: Sunt antreprenori care vor sa-si cumpere doua-trei camioane si sa plece cu ele in Europa

0
877

Piata de transporturi si logistica a fost caracterizata optimist anul trecut, jucatorii fiind interesati de investitii si achizitii, a declarat Mircea Vlah, CEO al companiei de transport si logistica Dumagas, citat de Mediafax.

„Anul trecut a fost bun pentru piata. Am vazut firme care au facut achizitii de camioane, companii care au crescut si am vazut optimism in piata cu mici exceptii. Si anul acesta cred ca exista optimism pentru ca in continuare sunt antreprenori care vor sa-si cumpere doua-trei camioane si sa plece cu ele in Europa”, a adaugat el.

Pe de alta parte, se observa sectorul de profil se confrunta cu o serie de probleme si cu o instabilitate caracteristica marii majoritati a industriilor din România, care nu-i lasa pe jucatori sa-si faca planuri pe temen lung.

Dumagas estimeaza pentru acest an un profit mai mare, iar in 3-4 ani asteptarile companiei sunt de dublare a EBITDA, indicator care s-a situat la 3,8 milioane de euro in 2015. Anul trecut, Dumagas a incheiat cu o cifra de afaceri de 191 milioane de lei (43 milioane de euro), in crestere cu circa 12% fata de anul precedent, confom calculelor facute pe baza datelor furnizate de companie. De asemenea, compania a avut un profit net de 331.000 lei.

„Driverii de crestere ai companiei au fost aceiasi cu cei din 2014. Practic in 2014 am inceput o strategie de reorganizare si restructurare a businessului si timp de doi ani am urmarit eficientizarea activitatilor, am reinnoit flota intr-un ritm accelerat, am pregatit personalul, am lucrat la toate punctele sensibile ale companiei“, a mai spus Mircea Vlah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here