Romania va gazdui productia unui nou tip de elicopter H215, greu, puternic si economic

0
694

In cadrul unei ceremonii sustinute in data de 17 noiembrie de Guillaume Faury, CEO Airbus Helicopters, in prezenta lui Alexandru Nastase – Secretar de Stat, Airbus Helicopters a dezvaluit piatra de temelie pentru noua fabrica romaneasca, creata pentru a asambla cel mai nou tip de elicopter care se va alatura familiei de aeronave H – H215.

H215 este o varianta avansata a fostului AS332 C1e/L1e si ofera un nou concept de afaceri si industrial pentru acest elicopter sigur, cu performante dovedite si la preturi accesibile, construit cu mandrie in Romania. Sub controlul Airbus Helicopters Industries, fabrica de 10.000 m² cu sediul in Brasov va gazdui productia de H215 de la achizitii pana la post-vanzare, inclusiv activitati de proiectare si va oferi locuri de munca pentru mai mult de 300 de angajati pe termen lung. Linia de asamblare moderna cu flux takt va avea o capacitate de productie de pana la 15 de aeronave pe an. Primul H215 care va iesi de pe linia de asamblare este planificat pentru 2017.

„Modelul H215 are o importanta strategica pentru Airbus Helicopters si ne va permite sa le oferim clientilor cel mai bun elicopter pentru nevoile lor, la costuri de operare directa si de intretinere extrem de competitive,” a declarat Guillaume Faury. „Prin acest parteneriat extins cu Romania, un important membru al UE si NATO, ne vom asigura ca legendarele elicoptere grele cu doua motoare sunt mai economice ca niciodata pe pietele curente si emergente,” a adaugat el.

Toate elicopterele H215 vor iesi pe linia finala de asamblare configurate in varianta standard cu o capacitate ridicata, capabile sa suporte o lista extinsa de elemente optionale („lista de cumparaturi”) pregatite pentru a fi selectate. Acest nou concept ii va permite aeronavei sa vina in intampinarea asteptarilor clientilor si deserveste o gama larga de misiuni, oferind o solutie moderna si eficienta pentru nevoi precum activitatile utilitare, operatiunile de mentinere a pacii ale Natiunilor Unite si misiuni de sprijin logistic.

„Acest nou centru industrial 100% Airbus Helicopters este o valorizare a istoriei de succes pe care o avem in intretinerea si mentenanta aeronavelor grele in Romania si a cooperarii de peste 40 de ani cu aceasta tara,” a declarat Serge Durand, Managing Director al Airbus Helicopters Industries. „Scopul nostru este sa le oferim clientilor un concept de afaceri complet nou si modern, prin propunerea unei noi definitii a echipamentului standardizat pentru timpi de productie rapizi si preturi de achizitie mai bune,” a adaugat el.

H215 este un elicopter cu motor dublu, economic, puternic si versatil, care combina o avionica avansata si o platforma fiabila pentru capabilitati multi-misiune dificile. Acesta ofera capabilitati pentru distante mari, putere, viteza, o capacitate mare de incarcatura utila si performante foarte bune de ridicare in medii calde si la altitudine. Aeronava este certificata EASA (European Aviation Safety Agency) si FAA (Federal Aviation Administration), este echipata cu cele mai moderne tehnologii, care indeplinesc cele mai noi cerintele de siguranta ale pietei. Acesta include un cockpit de sticla si renumitul pilotul automat 4 axe folosite pe H225, care ofera protectie in timpul zborului, precizie de neegalat si stabilitate chiar si in cele mai dificile conditii de operare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here