Romania paralizata sub semnul grevelor

0
607
greva

grevaOperatii amanate, examene nationale blocate, autobuze si trenuri oprite, ghisee inchise la administratiile locale – asa va arata Romania pe 31 mai, cand sindicatele vor declansa greva generala. De suferit vor avea elevii care isi dau examenul de bacalaureat, pacientii, dar si toti cei care vor avea drumuri de facut in oras sau in tara.

Pe 31 mai, trenurile vor ramane in gari. intr-o zi normala circula peste 1600 de garnituri de tren. Cele peste 1500 de autobuze, tramvaie si troleibuze din Capitala vor ramane in depouri pe 1 iunie si foarte posibil si pe 31 mai.

Ultima greva a angajatilor a costat Regia Autonoma de Transporturi Bucuresti peste 100.000 de lei, reprezentand pierderile din veniturile unei zile normale de lucru.

Pe 31 mai, dar si pe 1 iunie, este posibil sa nu circule nici metrourile. Drept urmare, bucurestenii pot conta pe masinile personale, taxiuri sau pot merge pe jos.

Printre cei mai afectati de greva vor fi cu siguranta elevii din clsa a XII-a, care isi dau bacalaureatul. De pe 31 mai si pana pe 4 iunie este programat examenul la limbi straine.

Angajatii din sistemul sanitar vor participa si ei la greva. Medicii vor asigura 30% din activitate. Operatiile vor fi reprogramate exceptand urgentele si interventiile care nu pot fi amanate.

Vor inceta activitatea si functionarii publici, drept urmare ghiseele de la administratiile locale vor fi inchise. Motivele acestor actiuni de protest sunt „reducerea drastica a veniturilor salariatilor din administratia publica locala si iminentele disponibilizari anuntate de catre reprezentantii Guvernului Romaniei”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here