Basescu, la intalnirea cu parlamentarii puterii: O mai putem duce asa inca doi ani

0
778
basescu-cere

basescu-cerePresedintele Basescu le-ar fi spus parlamentarilor „din arcul puterii” ca Romania a ajuns intr-un punct critic, insa „o mai putem duce asa inca doi ani”, iar mentinerea cheltuielilor la acelasi nivel dupa reducerea salariilor si pensiilor ar insemna o crestere a PIB de 21 la suta, potrivit Antena 3.

 

Postul Antena 3 a dat publicitatii, marti seara, o inregistrare despre care afirma ca ar fi facuta in timpul intalnirii dintre presedintele Basescu si parlamentarii „din arcul puterii”. in fragmentul dat publicitatii, seful statului le-ar spune interlocutorilor sai ca Romania este intr-un punct critic, insa ar exista solutii.

„Daca ne mentinem cheltuielile de dupa reducerea salariilor si pensiilor, ar trebui sa avem o crestere de 21 la suta a Produsului Intern Brut (PIB) ca sa ne acoperim cheltuielile. Am ajuns intr-un punct critic. Sigur, nu vreau sa intelegeti ca eu sustin ca nu mai avem solutii. Vreau sa stiti ca putem s-o mai ducem asa inca doi ani”, le-ar fi spus Basescu parlamentarilor, potrivit inregistrarii difuzate de Antena 3.

Basescu, alesilor PDL: Nu puteti cere reducerea pensiilor si sa nu renuntati la privilegii

Presedintele Traian Basescu le-a spus parlamentarilor PDL, marti, ca nu pot cere pensionarilor sa renunte la o parte din pensie „cata vreme unii nu renunta la privilegii” si ca exemplul privind economiile trebuie sa inceapa de la reprezentantii puterii, relateaza ziarul „Gandul” citand surse din PDL. „Nu puteti cere pensionarilor sa lase din pensii, cata vreme unii nu renunta la privilegii”, le-a spus Basescu parlamentarilor democrat-liberali, marti, potrivit surselor citate de „Gandul”.

La intalnirea dintre seful statului si grupul parlamentar PDL, care s-a incheiat in jurul orelor 14.00, presedintele le-a spus reprezentantilor puterii ca exemplul privind economiile trebuie sa inceapa cu ei insisi.

„PDL si-a asumat raspunderea programului de reforma si trebuie sa dea exemplu daca doreste sustinerea populara a reformelor. Am auzit pe la televizor tot felul de idei nastrusnice: ca sa privatizam tot ce avem. Bun si la anul din ce platim pensiile si salariile? „, a spus Basescu, potrivit ziarului „Gandul”.

Basescu a cerut, marti, in intalnirea cu parlamentarii PDL la care au participat si premierul si o serie de ministri, ca demnitarii care sunt actionari la diverse societati sa renunte la afaceri, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la discutii.

Basescu le-a spus parlamentarilor PDL ca nu se poate renunta la reducerea pensiilor mici

Presedintele Traian Basescu le-a spus marti parlamentarilor PDL ca nu se poate renunta la diminuarea cu 15% a pensiilor mici, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la discutii.

„A fost o discutie asezata si s-a discutat argumentat fiecare masura anticriza in parte”, au mai precizat sursele citate.

Ministrul Muncii, Mihai seitan, a declarat, marti, dupa intalnirea sefului statului cu parlamentarii PDL, ca nu s-a pus niciun moment in discutie de a nu reduce cu 15% pensiile mai mici de 1.000 de lei.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, marti, dupa discutiile presedintelui Traian Basescu cu grupurile parlamentare ale PDL, ca nu poate sa aiba loc o reducere diferentiata a pensiilor, deoarece aceasta ar presupune modificarea punctului de pensie.

intrebat daca se ia in calcul ca pensiile care nu depasesc 1.000 de lei sa nu fie modificate, Vladescu a raspuns: „Nu se modifica in acest sens, pentru ca trebuie modificat punctul de pensie. Nu se poate acorda o scadere diferentiata”.

Atat UDMR, cat si UNPR au anuntat ca la discutiile de marti cu seful statului vor sustine ca pensiile mici sa nu fie reduse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here