Plata diferentiata in functie de salarii

0
482
salariu, crestere, castig

salariuPrimarul general Sorin Oprescu a declarat, vineri, ca municipalitatea cauta o solutie pentru ca apa calda sa fie platita diferentiat, in functie de venituri si de firmele cu sediul in apartamente, avand in vedere si Ordonanta de Guvern care obliga Primaria sa plateasca datoriile istorice ale RADET.

 „Vrem ca subventia pentru apa calda sa fie directionata doar catre familiile cu venituri reduse, pensionari si someri, iar persoanele cu venituri mari si cele aproximativ 11.000 de firme cu sediul in apartamente sa plateasca gigacaloria pentru apa calda la pretul nesubventionat de 300 de lei „, a spus Sorin Oprescu.

Potrivit edilului sef al Capitalei, nu este echitabil ca pensionarii sa plateasca acelasi tarif ca persoanele cu venituri mai mari sau ca firmele care au sedii in apartamente.

Primarul general a explicat ca aceasta solutie este cautata de municipalitate in contextul recentei ordonante de Guvern care obliga municipalitatea sa plateasca datoriile istorice al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) si care, in opinia sa, a fost aprobata „pe sest, fara sa stie nimeni nimic”.

„In momentul in care am o intreprindere care nu este productiva decat intr-o mica, foarte mica parte, si vorbesc aici de RADET, imi apare pe sest, fara sa stie nimeni nimic, o ordonanta de Guvern care ma obliga sa platesc datoriile istorice”, a mai spus Oprescu.

Intrebat cum va functiona masura luata de municipalitate si daca populatia va fi impartita in functie de valoarea veniturilor, Oprescu a spus ca incearca sa gaseasca „orice masura prin care nu atinge familiile defavorizate”.

Primarul Capitalei a mai spus ca, cel mai probabil, la sfarsitul lunii iunie va prezenta Consiliului General proiectul de hotarare privind plata gigacaloriei pentru apa calda in functie de veniturile populatiei.

RADET are in acest an un buget de 759 de milioane de lei, fata de peste 900 de milioane de lei in 2009.

Primarul Sorin Oprescu anunta, in 8 martie, ca ia in calcul eliminarea subventiei la apa calda, avand in vedere ca jumatate din bugetul municipalitatii este directionat pentru subventiile RADET si RATB. (Mediafax)

Sursa foto: ArhivaFoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here