Romania a castigat finala europeana a turismului!

0
835

Romania a castigat finala europeana a turismului, marcand decisiv in acest fel in fata celor 40.000 de turisti prezenti la Bucuresti, dar si in fata milioanelor care au urmarit evenimentul la televizor.
Faptul ca spaniolii si ceilalti

turisti s-au simtit extraordinar la Bucuresti, ca au petrecut pana in zori pe strazi si prin locurile amenajate, fraternizand cu romanii si degustand bunatatile locale a fost cea mai buna reclama turistica pe care a avut-o Romania pana in prezent.
Cu siguranta, multi dintre fanii care au venit in Bucuresti pentru meci se vor reintoarce aici ca turisti cu alte ocazii, pentru ca Romania le-a oferit un sentiment de libertate si de viata pe care strainii l-au gustat la cote maxime.
Romania a dovedit cu aceasta ocazie ca poate fi  o destinatie turistica de exceptie si ca merita atentia Europei si a lumii. Articolele din presa straina au dezvaluit farmecul misterios si aparte al Bucurestiului si au observat cat de bine s-au simtit turistii in Capitala. Toate aceste remarci favorabile din presa straina si felul in care spaniolii s-au manifestat cu exuberanta pe strazi reprezinta un capital de imagine nepretuit pentru Romania.
Acest gen de evenimente trebuie repetat in Romania si capitalizat de fiecare data ca imagine turistica, pentru ca avem de oferit senzatii de neuitat, traditii si o ospitalitate unica. Ar fi pacat sa ne oprim aici si sa nu continuam promovarea Romaniei si a Bucurestiului prin tot ceea ce aceste destinatii au de oferit turistilor straini.
Finala Europa League este doar inceputul unei povesti de succes a turismului romanesc.  Acest demers trebuie continuat pe toate fronturile pentru ca Romania are sansa sa castige economic imens din dezvoltarea turismului. Din cei peste o mie de miliarde de dolari realizati de industria turismului la nivel mondial anul trecut, este cazul ca Romania sa incaseze mai mult. Ar fi o sansa atat pentru bugetul de stat, cat si pentru operatorii si investitorii din turism.

Dan Matei Agathon
Presedinte  – Federatia Patronatelor din Turism si Servicii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here