La plecarea din tara noastra, suporterii spanioli s-au revoltat acuzand Romania ca face parte din lumea a treia

0
700
suporteri-athletic

suporteri-athleticAthletic Bilbao a precizat intr-un comunicat, ca a transmis organizatiilor care s-au ocupat de transferul suporterilor basci de la Arena Nationala la aeroportul Henri Coanda din Bucuresti un protest oficial privind planificarea defectuoasa si modul in care au fost tratati fanii.

„Athletic Club doreste sa multumeasca tuturor fanilor pentru comportamentul exemplar avut la Bucuresti cu ocazia finalei Ligii Europa, atat pe strazile orasului, pe stadion si la aeroport, in ciuda dificultatilor intampinate, mai ales la revenire. in ceea ce priveste acest aspect, Athletic Club a inaintat un protest oficial organizatorilor responsabili cu transferul suporterilor pentru planificarea defectuoasa, deoarece nu au luat masuri si pentru modul in care au fost tratati suporterii nostri”, se arata in comunicatul postat pe site-ul gruparii basce.

Fanii lui Athletic Bilbao s-au plans ca au fost lasati, pe Aeroportul Henri Coanda, sa astepte ore in sir fara explicatii imbarcarea in avioanele charter la revenirea in Spania si au acuzat autoritatile romane ca i-au favorizat pe madrileni, permitand decolarea aeronavelor acestora cu prioritate.Elcorreo.com, o publicatie din Tara Bascilor, prezinta marturiile mai multor suporteri ai lui Athletic care au avut de patimit din cauza fluxului mare de pasageri de pe Otopeni.

„Este o mizerie si o rusine. Imaginea Romaniei este una de lumea a treia”, a declarat un „socios” din Bilbao, Roberto Salcines. El a precizat ca aeronava cu care trebuia sa se intoarca in Spania avea plecarea programata joi, la ora 03.00, dar a fost intarziata peste cinci ore.

„Acesta era ultimul lucru care sa ni se intample. Nu ajungea ce ca am pierdut cum am pierdut, mai trebuia sa suferim”, a afirmat prietenul lui Salcines.

„A trebuit sa stam cinci ore in autobuz, pentru ca din cauza slabei organizari, aeroportul din Bucuresti s-a saturat”, a spus Ainhoa Tirapu, portaul echipei feminine Athletic Bilbao.

„Dupa meci, cam pe la ora 24.00, ne-au imbarcat intr-un autobuz si ne-au dus la aeroport, unde am ajuns cam intr-o ora. Acolo mii de oameni erau inghesuiti intr-un terminal fara servicii si fara aer conditionat. Pana la 06.00 nu am fost lasati sa parasim acea zona”, a declarat, la randul sau, jurnalistul Calos López de Lerena.

Fanii basci mai sustin ca suporterii lui Atlatico Madrid nu au avut parte de acelasi tratatment si avioanele lor au decolat primele.

Formatia spaniola Atletico Madrid a castigat Liga Europa pentru a doua oara in istorie, dupa ce a invins, cu scorul de 3-0 (2-0), o alta echipa din Spania, Athletic Bilbao, miercuri, pe Arena Nationala din Bucuresti, in fata a 52.347 de spectatori, dintre care peste 20.000 de spanioli. Golurile au fost marcate de Falcao ‘7, ’34 si Diego ’85. (Mediafax)

Sursa foto: www.athletic-club.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here