Rolul tocatoarelor de deseuri in reciclare

0
1223

In ultima vreme, pentru reciclare se folosesc tocatoare deseuri foarte performante si, de aceea, acest articol subliniaza importanta lor in a avea o planeta mai curata.

 

Un tocator de deseuri este o masina sau un echipament utilizat pentru maruntire. Sistemele de sfaramare sunt utilizate pentru a reduce dimensiunea unui material dat. In timp ce majoritatea dictionarelor online definesc tocatorul de deseuri ca fiind „un dispozitiv folosit pentru maruntirea documentelor ca masura de securitate pentru a preveni furtul de date”, tocatoarele pot fi de multe tipuri pe baza materialului prelucrat.

 

 

Tipuri de tocatoare de deseuri si importanta lor

 

Exista tocatoare deseuri concepute pentru a sprijini reducerea materialelor intr-o gama larga de aplicatii de reciclare, inclusiv reciclarea materialelor plastice, reciclarea deseurilor electronice, a deseurilor metalice, reciclarea pneurilor si reciclarea lemnului. Procesul de maruntire produce materii prime, pentru a fi reintroduse in procesul de fabricatie, precum si produse finite.

 

Pentru a descrie echipamentul de reducere a dimensiunilor deseurilor, se folosesc diferite terminologii, inclusiv masini de macinat, macinatoare, granulatoare si prese. In general, functia lor principala este de a reduce dimensiunea unui material, indiferent de tipul acestuia.

 

In functie de scopul utilizarii, tocatoarele pot fi clasificate ca masini de tocat pentru consumatori si tocatoare industriale. Astfel, un concasor de hartie se incadreaza, in mod normal, in categoria consumatorilor, deoarece este utilizat in cea mai mare parte de catre consumatori individuali.

 

Tocatoarele industriale sunt, de obicei, sisteme cu volum mare, utilizate pentru a procesa fluxuri de materiale reciclabile, ca deseuri electronice, plastic, lemn si hartie. Echipamentele industriale sunt inzestrate cu diferite tipuri de sisteme de taiere, cum ar fi arborele vertical, arborele orizontal, un singur arbore, doi arbori, trei arbori si patru arbori de taiere.

 

In gestionarea deseurilor, tocatoarele industriale pentru deseuri joaca un rol foarte important. Beneficiile folosirii mega-tocatoarelor in centrele de reciclare pe scara larga si in depozitele de deseuri municipale sunt legate de reducerea volumului de deseuri. Asfaltul, cauciucul, lemnul, materialele plastice si materialele reziduale pot fi comasate rapid intr-o fractiune din dimensiunea originala.

 

De asemenea, deseurile biodegradabile se descompun mai rapid atunci cand sunt sfaramate. Daca sunt asezate in mod corespunzator, materialele ingropate in depozitele de deseuri necesita mult mai putin spatiu.

In mediul economic de astazi, comunitatile si intreprinderile cauta intotdeauna noi modalitati de reducere a costurilor, iar folosirea masinilor de tocare a deseurilor ofera noi optiuni strategice. Exista doua scopuri principale pentru maruntirea materialelor intr-un proces de reciclare.

 

In primul rand, prin reducerea volumului de material, costurile de transport si depozitare pot fi reduse. In al doilea rand, tocatoarele automate, in special cele pentru reciclarea deseurilor electronice, ajuta foarte mult in procesul de eliminare a deseurilor. Acest echipament este oferit de mai multi furnizori. Sunt disponibile mai multe optiuni, in functie de aplicatia specifica.

 

O banda inclinata plana este adesea folosita pentru a introduce materiale in tocator. Materialul poate fi asezat pe banda printr-o varietate de metode, in functie de tipul aparatului. Solutiile de sortare alese includ, in mod obisnuit, unitati de torsiune cu turatie redusa, care distrug incet materialul, reducand la minimum problemele, cum ar fi imbinarea metalului in plastic in timpul procesului de maruntire

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here