Cele mai bune baterii auto. Afla cum le alegi!

0
1252

 

Pentru cei care cauta baterii auto online, dar nu cunosc criteriile pe baza carora sa faca aceasta alegere, specialistii prezinta cele mai importante lucruri la care sa fie atenti. Important este ca soferii sa nu astepte pana cand raman fara baterie auto ca sa o schimbe, ci este bine sa aiba una de rezerva, pentru a nu avea surprize neplacute, indiferent de anotimp si de starea drumului.

 

Bateria auto este una dintre cele mai importante componente ale masinii, care, contrar credintei soferilor, nu rezista zeci de ani, ci doar 4-5, dupa care incep sa apara problemele. Pentru a evita defectiunile majore si cheltuielile mari, conducatorii auto sunt invitati sa isi schimbe bateria auto si, in acelasi timp, sa gaseasca o solutie ecologica pentru a scapa de vechea baterie.

 

 

Criterii de achizitionare a bateriei auto

 

Inainte de a cumpara bateria auto, conducatorii trebuie sa tina cont de unele criterii si sa nu ia una la intamplare. Este important ca bateria sa fie compatibila cu masina si sa aiba un pret foarte bun. Asadar, conducatorii auto trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii, inainte de a face o achizitie:

 

  • Compatibilitatea cu masina – acest criteriu este foarte important, pentru ca, de cele mai multe ori, conditiile climaterice din tara noastra sunt nefavorabile bateriilor auto. Atat iernile geroase, cat si verile caniculare pot cauza deteriorarea bateriei auto inainte de termen. De aceea, este important ca bateria sa fie suficient de rezistenta, instructiunile din cartea tehnica a masinii sa fie respectate, evitand alegerea unui model cu o capacitate redusa si cu dimensiuni mai mari decat cele mentionate in manualul tehnic.
  • Tipul bateriei auto – pe piata sunt disponibile modele pe baza de acid sau varianta alkalina. Bateriile alkaline sunt mult mai greu de gasit si nu reprezinta o varianta populara. Bateria auto cu acid este foarte usor de gasit, nu necesita intretinere si este foarte rentabila si convenabila.
  • Capacitatea bateriei auto – acest criteriu este in functie de alternatorul masinii si de informatiile prezentate in cartea tehnica si se masoara in amperi pe ora. Conducatorii auto nu trebuie sa aleaga o baterie cu o capacitate mai mica decat vechiul model, pentru ca aceasta nu va putea furniza suficienta energie.
  • Pornirea la temperatura scazuta – tinand cont ca in Romania iernile sunt foarte geroase, iar temperaturile pot atinge valoarea de –18 grade Celsius, bateria auto trebuie sa furnizeze suficient curent pentru a porni autoturismul, iar acest lucru este dat de capacitatea cilindrica a motorului si de tipul de carburant.
  • Pozitia bornelor – pe piata exista baterii auto cu borne pozitiv pe stanga sau cu borne pozitiv pe dreapta. Configuratia normala este pozitiv pe dreapta.
  • Tensiune – cea mai buna baterie auto pentru o masina conventionala are o tensiune de 12 V, insa in cazul autoturismelor de teren sau al camioanelor este necesara o baterie auto cu o tensiune de 24 V.
  • Dimensiuni – conducatorii auto trebuie sa respecte dimensiunile bateriei conform specificatiilor din cartea tehnica a masinii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here