RealTime lanseaza primul serviciu de auditare si monitorizare a pietei imobiliare

0
844

Compania de consultanta RealTime va lansa in cadrul tIMOn – Targul Imobiliar National primul serviciu de monitorizare si auditare a pietei imobiliare din Romania, prin intermediul caruia vor fi disponibile potentialilor cumparatori, dezvoltatorilor, investitorilor si bancilor, informatii despre 330 de ansambluri rezidentiale, precum si despre întreaga piata second hand de apartamente din Bucuresti si Ilfov.

De asemenea, serviciul va analiza si informatiile despre 85 de noi proiecte rezidentiale aflate in faza de analiza sau proiectare.

Concret, RealTime va analiza in permanenta piata rezidentiala din Bucuresti si zona limitrofa, pe baza informatiilor obtinute prin monitorizarea celor 330 de ansambluri rezidentiale, dar si prin analiza pietei secundare.

Ca urmare a eforturilor permanente ale echipei de research, sunt adaugate zilnic informatii noi despre piata rezidentiala (evolutie preturi, vanzari, tipuri de apartamente preferate etc), serviciul oferind, astfel, cel mai actual si amplu overview. De asemenea, informatiile despre fiecare ansamblu rezidential se actualizeaza la fiecare 3 luni, realizandu-se o conexiune permanenta la modificarile pietei.

„Romania inca este o piata emergenta si imatura, cand vorbim despre piata rezidentiala. In egala masura, clientii si dezvoltatorii nu au date certe si concludente pentru a-si baza si argumenta decizia de achizitie sau dezvoltare de locuinte. Serviciul nostru urmareste o educare a clientilor in ceea ce priveste calitatea locuintelor si o adaptabilitate mult mai mare a dezvoltatorilor la cererea eligibila, lucru ce va creste, implicit, vanzarile acestora” a declarat Cristina Rosca, Managing Partner RealTime.

Analizele RealTime sunt structurate pe clase de produs: Low, lower-middle, middle, upper-middle, lux, eliminandu-se astfel riscul crearii de statisticii irelevante pentru interpretarea si pozitionarea corecta a fiecarui tip de produs. De asemenea, contactul permanent cu “end-user-ii” (consumatorul final) al acestei piete duce la o intelegere precisa a comportamentului cumparatorilor, evolutia si schimbarile obiceiurilor de consum ale fiecarei tipologii de client fiind observata in timp real.

Acest serviciu ofera utilizatorilor sai acuratete crescuta prin faptul ca se tine cont in analiza si interpretare de specificul fiecarei zone din Bucuresti, precum si tipologia de client tinta pentru fiecare zona si produs. Prin utilizarea serviciului RealTime, se obtin corelari intre factorii externi de natura economica, sociala sau politica ce pot interfera cu trendul pietiei si care genereaza schimbari in comportamentul cumparatorilor.

Datele statistice oficiale nu mai sunt doar niste cifre, ele devin premise si ipoteze pentru o noua abordare a pietei rezidentiale din Bucuresti. Astfel, utilizatorii acestui serviciu vor sti, in cel mai scurt timp posibil, unde se pozitioneaza ideea sau produsul lor sau care va fi reactia end-user-ului specific produsului lor.

Serviciul este dedicat cumparatorilor de locuinte, dezvoltatorilor, investitorilor si bancilor. Datele vor fi evaluate si filtrate de catre consultantii companiei cu experienta mai veche de 12 ani si cu activitate de consultanta pentru proprietati ce insumate depasesc 3 miliarde euro. Serviciul este unul calitativ, chiar daca se bazeaza pe date cantitative relevante pentru piata rezidentiala. Aria de acoperire pentru prima etapa este focalizata pe Bucuresti si Ilfov.

Clientii RealTime de la tIMOn – Targul Imobiliar National ce vor apela la serviciile noastre in urmatoarele 3 luni, vor beneficia gratuit de versiunea basic a acestui serviciu, fiind parte dintr-un program de sustinere a pietei imobiliare, pe care RealTime si organizatorii targului il desfasoara de mai bine de 7 ani.

Targul Imobiliar National tIMOn incepe joi, 22 octombrie 2015, in pavilionul expozitional din Piata Constitutiei din Capitala si va fi deschis pana duminica, 25 octombrie.

Cu o experientă de 12 ani pe piata imobiliară, RealTime este in topul companiilor de consultantă imobiliară, oferind servicii suport pentru activitatea investitorilor ce doresc sa-si plaseze capitalul in oportunitati imobiliare din Romania, precum si pentru dezvoltatori care activeaza deja pe piata imobiliara din Romania. Serviciile includ studii de piata, analiza de produs si pozitionare in piata, masterplan-uri pentru dezvoltarea imobiliara a terenurilor, plan de afaceri, strategii de marketing si vanzari. Printre cele mai importante proiecte rezidentiale din portofoliul RealTime se numără Ficusului Rezidenţial, primul proiect dezvoltat de Volumetric in Bucuresti, Reveria Pallady 43 dezvoltat de Hoshen Holdings, City Point dezvoltat de Shikun Binui, Privilegio Braşov – Volumetric, Nerva 3 si APX IMMO VITAN – dezvoltate de APX IMMO PROPERTY.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here