Delegatie etiopiana, in dialog cu conducerea CCIB

0
685

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o intalnire cu o misiune economica din Republica Federala Democratica a Etiopiei. Din delegatia etiopiana au facut parte reprezentanti ai unor companii ce-si desfasoara activitatea in domeniile: IT (software si hard), agricultura, produse alimentare, comert, interesul membrilor delegatiei indreptandu-se, in principal, catre identificarea de noi oportunitati de afaceri si de cooperare in proiecte, dar si catre export-import.

La intalnire au participat, de asemenea, reprezentanti ai unor firme romanesti specializate in productia de incaltaminte, echipament de protectie, conserve din carne si produse din carne, tehnologia informatiei si comunicatii, interesate de piata etiopiana.

In deschiderea evenimentului, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a realizat o prezentare succinta a Camerei bucurestene si a strategiei sale de relatii externe, orientata catre spatiile din afara Uniunii Europene, abordate atat prin mijloace clasice, cat si prin deschiderea de birouri de reprezentare, dublate de expozitii permanente. De asemenea, presedintele CCIB a vorbit oaspetilor despre mediul de afaceri autohton, potentialul economiei romanesti si domeniile in care cele doua comunitati de afaceri pot dezvolta proiecte in cooperare. in opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, colaborarea in domeniul industrial poate constitui o solutie excelenta pentru cresterea schimburilor comerciale romano-etiopiene.

In a doua parte a evenimentului – care se inscrie in sfera preocuparii constante a CCIB de a dezvolta relatiile economice si comerciale cu tari din afara Uniunii Europene – oaspetii etiopieni au intrat in dialog cu reprezentantii firmelor romanesti, intr-o sesiune B2B.

Programul delegatiei etiopiene a inclus, de asemenea, o vizita la complexul expozitional ROMEXPO, cu prilejul deschiderii oficiale a Targului International Bucuresti si a manifestarilor expozitionale conexe, precum si o deplasare la Constanta.

Schimburile comerciale romano-etiopiene sunt modeste, la nivelul anului 2014 consemnandu-se o valoare de 23,6 mil. USD, din care exporturile romanesti au reprezentat 20,6 mil. USD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here