Carrefour anunta vanzari puternice in Romania sustinute de scaderea TVA-ului

0
822

Vanzarile Carrefour in Romania au crescut puternic in trimestrul al treilea, sustinute de efectul favorabil asupra volumului avut de reducerea TVA la alimente de la 1 iunie, contribuind astfel la avansul de 2,2% al veniturilor grupului, la 21,5 miliarde de euro, informeaza Mediafax.

In Franta, vanzarile Carrefour au urcat cu 2,3%, la 10,3 miliarde de euro, iar la nivel international cu 2,2%, la 11,3 miliarde de euro.

Rezultatele sunt conforme cu estimarile analistilor intervievati de Bloomberg.

Retailerul a inregistrat rezultate solide in Europa, sustinute de vanzarile din Spania si Italia, care au revenit la crestere, in urma masurilor de modernizare a magazinelor si de dezvoltare a serviciilor online.

Veniturile din Spania au urcat cu 4,6%, in termeni comparabili, iar cele din Italia cu 5,9%. Vanzarile au scazut in Asia din cazua consumului scazut din China, dar avansul s-a mentinut ridicat in America Latina.

Cresterea vanzarilor din Belgia a depasit asteptarile, in timp ce vanzarile din Romania au crescut puternic dupa reducerea TVA la alimente.

„Vanzarile din Romania in magazinele deschise de cel putin 12 luni au crescut puternic, stimulate de efectul favorabil asupra volumului avut de reducerea puternica a TVA la alimente incepand de la 1 iunie”, se arata intr-un comunicat al Carrefour.

in primele noua luni, vanzarile Carrefour au crescut cu 4,1%, la 63,8 miliarde de euro. in Franta, vanzarile au urcat cu 2,8%, la 30 miliarde de euro, iar la nivel international cu 5,2%, la 34 miliarde de euro.

Directorul financiar al Carrefour, Pierre-Jean Sivignon, a declarat reporterilor ca Europa a devenit un motor de crestere pentru Carrefour.

Sivignon a spus ca retailerul este de acord cu estimarea analistilor privind un profit operational din operatiunile recurente ale Carrefour de 2,45 de miliarde de euro pentru 2015.

in iulie, analistii anticipau un profit de 2,51 miliarde euro-2,53 miliarde de euro. Directorul financiar a atribuit reducerea estimarii impactului cursului valutar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here