Rastignirea lui Iisus: Un indiciu legat de biblicul eveniment, descoperit de arheologi

0
687
sarcofag-antichitate-biblie

sarcofag-antichitate-biblieInscriptia de pe un sarcofag vechi de 2000 de ani, care a fost salvat din mainile jefuitorilor de antichitati, ar putea oferi o dovada cu privire la rastignirea lui Iisus Hristos, potrivit arheologilor.

Osuarul, confectionat din piatra de calcar, ar putea contine locatia familiei lui Caiafa, unul dintre preotii implicati in crucificarea lui Iisus, potrivit Daily Mail. Cercetatorii din Israel sustin ca inscripitia de pe sacofag ar putea dezvalui locul in care traiau membrii familiei personajului biblic inainte de exodul lor in Galileea. In Biblie, Caiafa este unul dintre preotii care il interogheaza pe Iisus.

In urma cu trei ani, Autoritatea pentru Antichitati din Israel a reusit sa recupereze un sarcofag cu o inscriptie rara din mainile unor jefuitori. Expertii de la Departamentul de Arheologie de la Universitatea din Tel Aviv care au cercetat osuarul sunt convinsi ca artefactul este autentic, iar „inscriptia este extraordinara”. Cuvintele inscriptionate pe osuar nu dau doar detalii despre cel decedat, ci si trei nume din alte generatii si o posibila locatie a familiei.

Inscriptia completa suna in felul urmatoar: „Miriam fiica lui Yeshua fiul lui Caiaphus, preot de Maaziah de la Beth Imri”. Beth Imri ar putea fi o referire la un alt ordin preotesc, potrivit cercetatorilor, sau eventual o lolcatie geografica, cel mai probabil a familiei lui Caiaphus. Sarcofagul se presupune ca a fost dezgopat dintr-un site din sud-vestul Ierusalimului, presupusul loc legendar al luptei dintre David si Goliat. Beit Imri ca locatie este situat, probabil, pe pantele de pe muntele Hebron. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here