Boc: Prognozam o crestere economica de 3,5% in 2012, daca nu vom fi afectati de turbulente externe

0
642
calculator-stetoscop

calculator-stetoscopExista premize pentru o crestere economica in jur de 3,5% in 2012, dar prognozele depind foarte mult de ceea ce se intampla in zona euro, Europa, America si alte parti ale lumii, a declarat miercuri premierul Emil Boc, care a precizat ca din cauza „turbulentelor” externe pot aparea „incetiniri”.

„Exista in acest moment premizele ca mentinand ritumul reformelor, atragand investitii in Romania, imbunatatind absortia fondurilor sa asiguram, si in 2012, o crestere economica in jur de 3,5%. Evident ca depinde foarte mult de ce se intampla in zona euro, in Europa, in America si in alte parti ale lumii pentru ca aceste prognoze ale noastre sa devina certe. Spun asta pentru ca in contextul unor turbulente existente pe pietele internationale, in iunie, am avut o usoara incetinire a exporturilor si productiei industriale”, a spus Emil Boc

Seful Guvernului a precizat ca Romania a luat masurile de austeritate necesare traversarii unei perioade de criza si de aceea se prognozeaza un ritm de crestere a PIB comparabil cu cel al tarilor UE.

„Guvernul, dar si institutiile externe, mizeaza pe un nivel de crestere a PIB de 1,5% in 2011 si de 3,5% in 2012, un ritm apropiat de ritmurile de crestere ale tarilor UE in contextul actual. indeplinirea acestor prognoze depinde si de conjunctura de ansamblu din economia europeana si mondiala”, a aratat premierul. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here