"Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere", Sub – domeniul "Poli de Crestere"

0
772

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (AM POR) din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului a organizat in data de 21 iulie 2011, la Bucuresti, Sesiunea de lucru a beneficiarilor Axei Prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, Sub – domeniul „Poli de Crestere”.

La eveniment au participat Gabriel Friptu, Director General AM POR, Aura Raducu, reprezentant Comisia Europeana DG REGIO, expertii Bancii Europene pentru Investitii (BEI), alaturi de reprezentantii Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) din cadrul Ministerului Finantelor Publice, reprezentantii Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala (ADR), Polilor de Crestere si coordonatorii acestora.

intalnirea a avut ca scop informarea cu privire la implementarea Planurilor Integrate de Dezvoltare ale Polilor de Crestere, analizarea stadiului pregatirii proiectelor individuale, dezbaterea aspectelor legate de activitatea si responsabilitatile coordonatorilor Polilor de Crestere si problemele intalnite.

in deschiderea sesiunii expertii BEI au vorbit despre pregatirea proiectelor de transport urban – bune practici, aspecte tehnice si standarde internationale, cadrul legal / institutional necesar pentru finantarea proiectelor de material rulant si planul de actiuni JASPERS pentru anul 2011. De asemenea, a avut loc o prezentare a rolului BEI in finantarea proiectelor ce vizeaza masuri de eficienta energetica (reabilitare termica).

in continuare, reprezentantii Polilor de Crestere si AM POR au discutat despre implementarea Planurilor Integrate de Dezvoltare, stadiul pregatirii cererilor de finantare, probleme intampinate si nevoi de sprijin identificate.

Sesiunea de lucru s-a bucurat de un real succes, reusind in egala masura  sa faciliteze schimbul de experienta intre participanti si sa ofere suport beneficiarilor  in scopul cresterii gradului de absorbtie a fondurilor europene disponibile prin Axa 1 a Programului Operational Regional. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here