Lucian Bute si Florin Piersic, recompensati cu "Flacara lui Adrian Paunescu". Care au fost cele mai emotionante momente ale galei

0
754
andrei-paunescu-lucian-bute

andrei-paunescu-lucian-butePugilistul Lucian Bute, actorul Florin Piersic si academicianul moldovean Mihai Cimpoi s-au numarat printre personalitatile care au primit premii „Flacara lui Adrian Paunescu”, miercuri seara, in cadrul unei gale care a avut loc la Arenele Romane din Capitala.

Evenimentul, aflat la prima editie, a inceput la ora 19.00, cu o inregistrare audio a poetului Adrian Paunescu recitand poezia „Manifest pentru sanatatea pamantului”.

Victor Socaciu, prezentat de fiul poetului, Andrei Paunescu, drept un apropiat al familiei, dar si ca o persoana care s-a implicat foarte mult in organizarea evenimentului, a spus celor cateva sute de persoane adunate la Arenele Romane: „Sa ne rugam la Sfantul Ilie sa nu ne strice adunarea”. Ploaia a venit la jumatatea evenimentului, dar nu a alungat prea multi dintre spectatori.

Printre primii premiati a fost Lucian Bute, care a urcat pe scena in aplauzele admiratorilor. Pugilistul a spus ca este foarte emotionat de aceasta distinctie pe care a primit-o. „Este o mare onoare pentru mine. Am venit aici cu mare drag. Sunt convins ca Adrian Paunescu ne priveste de acolo, de sus”, a spus acesta.

Printre cei care au venit sa isi ridice premiile, in cele peste trei ore de spectacol, s-au numarat Octavian Bellu, muzicienii Cristian Buica, George Nicolescu si Emeric Imre, dar si Florin Condurateanu, Dinu Sararu, Radu Gheorghe si Cornel Diaconu.
si oameni de cultura din Basarabia au fost premiati in cadrul acestui eveniment. Printre cei care au primit un trofeu in absenta s-a numarat academicianul Mihai Cimpoi.

Totodata, scriitorul moldovean Nicolae Dabija a spus ca localitatea Copaceni (din raionul Sangerei – Republica Moldova) va primi numele „Adrian Paunescu”. Dabija a adaugat ca, pe 31 august, de Ziua Limbii Romane, va fi dezvelit un bust al lui Adrian Paunescu pe Aleea Clasicilor din Chisinau.

Unul dintre cele mai emotionante momente ale serii a fost atunci cand fiul Tatianei Stepa, Catalin Stepa, a cantat celebra melodie a mamei sale „Copaci fara padure”.

Si Florin Piersic i-a adus un omagiu lui Adrian Paunescu, recitand poezia scriitorului „Repetabila povara”. Actorul a spus ca se simte atat de apropiat de aceasta poezie incat are impresia ca a scris-o chiar el. „Adrian Paunescu a insemnat si va insemna pentru noi cea mai frumoasa decoratie pe care am primit-o in inima si in suflet”, a mai spus Florin Piersic.

Spre finalul serii, au cantat impreuna pe scena premiantii „Flacara” Vasile seicaru, Nicu Alifantis si Mircea Vintila.Evenimentul organizat la Arenele Romane din Bucuresti a avut loc in ziua in care Adrian Paunescu ar fi implinit 68 de ani.

Premiile sunt oferite de revista Flacara lui Adrian Paunescu, iar evenimentul este organizat de familia Adrian Paunescu, Fundatia Constantin, Fundatia Culturala „Om Bun”, Civis Mart Media, cu sprijinul Primariei Sectorului 5 si al Ministerului Culturii.

Adrian Paunescu – nascut la 20 iulie 1943, in Copaceni, judetul Balti, Basarabia, in prezent Republica Moldova – a fost poet, publicist si om politic. Adrian Paunescu a fost cunoscut mai ales ca poet si organizator al Cenaclului Flacara, el fiind si unul dintre cei mai prolifici autori romani contemporani. Adrian Paunescu a murit la inceputul lunii noiembrie 2010. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here