"PREA TARZIU, PREA PUTIN, PREA INCET. Eseuri despre criza la romani"

0
502
coperta_carte_MC

Editura Business Adviser va propune o altfel de informare asupra mediului economic actual. Este vorba de lucrarea domnului profesor Mircea Cosea care cuprinde eseuri economice publicate de autor in perioada august 2008 – octombrie 2009, avand ca tema modul in care a fost perceputa si traita criza economica si financiara internationala de la nivelul simplului cetatean pana la cel guvernamental.

 
Nu este prima lucrare de acest gen a profesorului Mircea Cosea. Inca din primii ani ai tranzitiei domnia sa a inceput sa scrie, aproape in stilul unui jurnal zilnic, eseuri si articole economice in care a surprins fenomenul economic si social romanesc nu numai cu un ochi critic dar si din prisma propriilor opinii bazate pe o temeinica pregatire profesionala dar si pe o bogata experienta politica si guvernamentala.
coperta_carte_MCEseurile publicate in acest volum au insa un caracter mai deosebit si deoarece evenimentele relatate au fost deosebite. Criza economica si financiara internatioanla a marcat profund Romania, fiind un adevarat moment al adevarului in care toate greselile, ezitarile si intarzierile procesului de democratizare si modernizare a tarii au iesit la iveala, demonstrand vulnerabilitate si fragilitatea unei societati si a unei economii care, in multe cazuri, nu au putut decat sa mimeze schimbarea, ramanand in zona neeficientei si a formelor fara fond.
Evenimentelor si masurilor pe care eseurile le analizeaza conduc autorul la concluzia conform careia tot ceea ce s-a facut in Romania pentru a gestiona criza si pentru a usura populatia de povara efectelor ei a fost ori prea tarziu, ori prea putin, ori prea incet, ceea ce a condus la falimentul economiei, ajunsa sa supravietuiasca doar prin imprumuturi externe, la cresterea dramatica a somajului si la marirea decalajului de dezvoltare ce ne desparte de media euroopeana.
Ceea ce merita de a fi subliniat este si stilul specific profesorului Mircea Cosea care reuseste sa prezinte si sa dezbata complicatele fenomene si politici economice pe intelesul unor largi categorii de cititori, indiferent de pregatirea lor economica. Din acest punct de vedere, importanta lucrarii poate fi apreciata nu numai datorita opiniilor autorului, un reputat si recunoscut specialist, ci si prin contributia pe care o aduce la informarea si educatia economica a populatiei.
Volumul este bilingviu, continand o selectie in limba engleza a unora dintre cele mai reprezentative eseuri.

Editura BUSINESS ADVISER 2009 ISBN 978-606-92047-0-2

 

Pentru comenzi va rugam sa ne contactati la tel: 0722 400 055
sau e-mail: rosu@b-a.ro

Livrarea se face GRATUIT la domiciliul clientului

 

pret: 27 Ron (tva inclus)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here